Odbojkaši s klincima iz Dječjeg doma upisali dvije pobjede u Europskoj ligi

Objavljeno: Utorak, 11 Kolovoz 2015 12:06 Autor:

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija ima nove pomagače, ali prije svega nove prijatelje.

Gabrijela, Ivona, Ana, Branko, Anđelko, Sanela, Naeem štičenici su Dječjeg doma Zagreb, podružnice Antun Gustav Matoš koji su dva dana nesebično pomagali odbojkašima. Iako se nikada nisu susreli s odbojkom, marljivim radom i treningom postali su dodavači lopti, brzi i spori brisači na međunarodnoj utakmici Europske lige, odnosno u dva susreta repezentacija Hrvatske i Rumunjske održanih u Sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu ovog vikenda. Unatoč početnom strahu organizatora (Hrvatski odbojkaški savez i OK Olimpik) da će to možda biti previše zahtjevna uloga za njih, odradili su je kao pravi profesionalci. Iznenadili su i predstvnike Europske odbojkaške konfederacije (CEV­a) ali i svoje odgajateljice. Uglavnom, postali su zvijezde i kotačić bez kojeg utakmice ne bi bile moguće.

­Jako su sretni i jako uzbuđeni što mogu biti dio utakmice još sretniji što se druže s odbojkašima – prenjela je prve dojmove voditeljica Kristina Obrovac. Rodile su se nove simpatije i prijateljstva, svatko ima omiljenog odbojkaša, a o tome koliko su prirasli srcu samim sportašima dovoljno govori činjenica da su reprezentativci inzistirali na tome da im poklone dio svoje reprezentativne opreme za uspomenu.

Tako će Gabrijelu, Anđelka, Ivonu, Anu, Branka, Sanelu i Naeema na ovaj događaj uvijek podsjećati majica s potpisom novog prijatelja, ali i selfie koji nema baš svatko priliku snimiti. ­ A kad je sljedeća utakmica? – pitanje je koje se čulo najviše puta. Nakon fotografiranja i poklona bilo je i suza radosnica. Jer, kao što kaže jedan štićenik doma: ­ Ovo mi je najbolji dan u životu.

Dvije pobjede protiv rumunjskih reprezentativaca zapravo su poklon hrvatskih odbojkaša novim prijateljima. A to je tek početak priče...