Odbojkaši se kompletirali u Mariboru

Objavljeno: Ponedjeljak, 21 Rujan 2015 23:05 Autor:

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija od danas u kompletnom sastavu u Mariboru provodi pripreme za Europsko prvenstvo. Izbornik Šimunčić na raspolaganju ima 15 igrača, s prvom grupom od sedam igrača radi od 14. rujna, danas su se priključila preostala osmorica.

S prvotnog popisa zbog mononukleuze otpao je srednji bloker Đirlić, a umjesto njega pozvan je Skočić. Po pozicijama na raspolaganju su od korektora Omrčen, Raič i Andrić, tehničari Žukovski i Krnić, primači/pucači Kovačević, Galić, Šestan i Peterlin, srednji blokeri Vulin, Mihalj, Skočić i Zelenika, te dva libera Šarčević i Glaurdić.

- Odmah danas odradili smo dva treninga u jednom, lopta i teretana. Za prvi puta sve to dosta dobro izgleda, atmosfera je dobra, do Europskog prvenstva imamo popunjen raspored s treninzima i prijateljskim utakmicama. Očekujemo naravno dobar nastup na Europskom prvenstvu,  da damo sve od sebe kao i uvijek. Uz iskusne igrače poput Krnića, Kovačevića, Vulina i Omrčena se odlično radi, mladi mogu puno naučiti od njih - s prvim dojmovima iz Maribora javio se kapetan Timofej Žukovski.

Europsko prvenstvo započinje 9. listopada, a Hrvatska će biti u skupini koja će se igrati u Torinu. Protivnici našoj reprezentaciji biti će Francuska, Italija i Estonija. Prvu prijateljsku utakmicu naši odbojkaši odigrati će idućeg petka u Mariboru, protiv reprezentacije Češke. 

Autor: M. Gojak