Odbojkaši spremni za treći turnir Europske lige

Objavljeno: Četvrtak, 27 Lipanj 2013 12:53 Autor:
Odbojkaši spremni za treći turnir Europske lige Foto: HOU
Hrvatska odbojkaška reprezentacija s prvog mjesta skupine C Europske lige kreće u treći turnir, koji se u Bursi, Turska, održava od 28. do 30. lipnja 2013. godine.

Hrvatska odbojkaška reprezentacija s prvog mjesta skupine C Europske lige kreće u treći turnir, koji se u Bursi, Turska, održava od 28. do 30. lipnja 2013. godine.

Poprište susreta, sada već starih znanaca, ekipa Turske, Izraela, Bjelorusije i kockaste vrste je odbojkaška dvorana Cengiz Göllü koja prima 4.800 posjetitelja. Domaćini se nadaju da će se već za prvu utakmicu tražiti ulaznice više. Uparavo za prvi okršaj, petak u 14:00 po hrvatskom vremenu, izabrali su našu reprezentaciju.
- Mislim da nema simbolike u tome. Svaki domaćin, kad je radio program računao na to što mu je najkonfornije, odnosno lakše. Rekao bih da upravo Turci nisu vodili račune o tome jer su oni sigurni sudionik Final Foura - smatra izbornik Igor Šimunčić čija vrsta spremno dočekuje i ovo natjecanje. U Bursu su naši reprezentativci stigli u ponedjeljak 24. lipnja, odradili nekoliko treninga, upoznali dvoranu...
Kako izbornik vidi put naše reprezentacije kroz treći turnir Europske lige?
- Nisam sretan što prvu utakmicu igramo s Turcima, posebno zbog toga što smo ih sprašili u Izraelu, pa i Rovinju, pa ako će igdje tražiti revanš, to će onda biti ovdje u Bursi. Dobro je da smo došli na vrijeme, pa nećemo tražiti alibi u umoru od puta. Idemo od utakmice do utakmice. O ničemu ne razmišljamo osim o Turcima. Kad to odradimo, razmišljat ćemo o sljedećoj utakmici. I igračima smo rekli, nakon pobjede nema euforije, kao ni nakon poraza katastrofe. Pokazalo se na protekla dva turnira da nema favorita, odnosno ako si pravi - pobjeđuješ, ako nisi - gubiš.

Raspored utakmica trećeg turnira skupine C:
28.06.2013. u 14:00 sati: Hrvatska - Turska
16:30 sati: Izrael - Bjelorusija
29.06.2013. u 14:00 sati: Turska - Izrael
16:30 sati: Bjelorusija - Hrvatska
30.06.2013. u 14:00 sati. Turska - Bjelorusija
16:30 sati: Hrvatska - Izrael

Autor: S. M. (HOU)