Odbojkaši sutra u Rovinju igraju prvu utakmicu Europske lige

Objavljeno: Petak, 10 Srpanj 2015 07:57 Autor:
Ovogodišnje izdanje Europske lige, barem u skupini B, započinje u subotu, 11. srpnja u 20:30 sati u Rovinju.

Sportska  dvorana Gimnasium pomno je uljepšana i širom otvara vrata svim zaljubljenicima u vrhunsku odbojku nudeći već ovog vikenda pravu poslasticu - hrvatske reprezetnativce nasuprot izabranoj vrsti Bjelorusije.
- Odradili smo dobre pripreme, sve ono što smo zacrtali za ćemo odraditi i svi reprezentativci su zdravi, spremni. Nema  ozljeda i nadamo se da će tako ostati do kraja - najavljuje izbornik Igor Šimunčić koji o prvim suparnicima kaže:
- Već smo se susretali s Bjelorusijom. I pobjeđivali i gubili od njih. Istina, više smo ih pobjeđivali nego gubili, no sama činjenica da se radi o protivniku koji kontinuirano odlazi na Europska prvenstva dovoljno govori o njegovoj kvaliteti.

Upravo je Rovinj bio polazna točka nastupa hrvatskih reprezetnativaca u Europskoj ligi prije dvije godine, nastupa koji su okrunili srebrnim odličjem. Kakav je recept ove godine?
- Naš recept ostaje isti. Od utakmice do utakmice. Ostaviti sve na terenu, a kad utakmica završi razmišljati dalje - zaključuje Šimunčić koji će sutra otkriti dvanaestoricu koja će nastupiti protiv Bjelorusije.

U  ekipi su trenutno četrnaestorica: Tsimafei Zhukouski, Mario Močić, Ivan  Raič, Leo Andrič, Sven Šarčević, Ivan Mihalj, Ivan Ćosić, Dejan Skočić,  Petar Đirlić, Toni Kovačević, Danijel Galić, Fran Peterlin, Marko Sedlaček i Filip Šestan.
Obje utakmice (subota i nedjelja) počinju u 20:30 sati s tim da prvu, u subotu, možete pratiti i na Sportskoj televiziji.