Odbojkaši Zagreba na korak do prve pozicije prije doigravanja

Objavljeno: Nedjelja, 03 Ožujak 2013 12:55 Autor:
Pobjedom u Daruvaru, odbojkaši Zagreba još su korak bliže zacrtanom cilju ove sezone. Tome nam je pogodovao i poraz Zadra kod kuće, te je tri kola prije kraja razlika ispred drugog Daruvara 6 i trećeg Zadra 7 bodova.
Pobjedom u Daruvaru, odbojkaši Zagreba još su korak bliže zacrtanom cilju ove sezone. Tome nam je pogodovao i poraz Zadra kod kuće, te je tri kola prije kraja razlika ispred drugog Daruvara 6 i trećeg Zadra 7 bodova. Eventualnom pobjedom (3-0 ili 3-1) u sljedećem kolu protiv Karlovca osigurali bi prvo mjesto u skupini, što zbog bodovne razlike, što zbog bolje razlike setova.

Zagreb odlično ulazi u utakmicu, već na samom startu dolaze do prednosti od 7-1. Padom koncentracije i dobrim servisom Daruvar se vraća te izjednačuju rezultat. No, to je bilo sve od domaće ekipe u prvom setu, malo po malo Zagreb se odvaja i završava set u svoju korist 25-20.

Drugi set bio je neizvjestan samo do prvog tehničkog time out-a, te od tada Zagreb preuzima inicijativu i osvaja set sa 25-19.

Od početka trećeg seta Daruvar je održavao minimalnu prednost, da bi se sredinom seta odvojio i uspio osvojiti set 25-20. 

Četvrti i posljednji set ponudio je puno toga zanimljivog. Igralo se poen za poen, sve do pred kraj seta gdje je Zagreb napravio prednost od 20-17. No, Daruvar se vraća serijom 4-0 te okreće rezultat u svoju korist od 21-20. Igralo se neizvjesno do samog kraja gdje su Zagrepčani smirenošću i koncentracijom u ključnim trenucima izborili vrlo važnu pobjedu. 

OK Daruvar - MOK Zagreb 1-3 (20-25, 19-25, 25-20, 28-30)