×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 150

Odbojkašice Đakova se pripremaju za novu sezonu

Objavljeno: Ponedjeljak, 16 Rujan 2013 16:14 Autor:
Ženska seniorska ekipa OK Đakovo priprema se za predstojeće prvenstvo 1 B HOL.

Seniorska ekipa OK Đakovo tijekom ljeta aktivno je provodila vrijeme, prvenstveno igrajući odbojku na pijesku, radila snagu i obavljala kondicijske treninge. Za odmor je bio predviđen mjesec srpanj, iako je i kroz taj mjesec dio igrača i igračica igrao odbojku u pijesku. Prozivke i treninzi bili su zakazani u kolovozu. Uz seniorske treninge, i ostale su ekipe radile u pijesku, od početnica i mlađih kadetkinja sve do muške ekipe.

Cijelo ljeto trajao je rad škole odbojke i mlađih dobnih kategorija u klubu. Održavani su brojni turniri od kojih je najznačajniji bio onaj ženski, seniorski, na kojemu su nastupile ekipe iz Srbije, Bosne i Hercegovine,te ostalih gradova Slavonije uz naravno ekipe iz Đakova. Prvi puta je održan i mješoviti turnir.

'Kostur' seniorske ekipe je zadržan iako je došlo do određenih promjena. Klub su napustile libero Petra Šimić, tehničarka Marija Babić, primačica Tajana Pavičić te srednja blokerica Bojana Štulić. Naravno, zbog ovih odlazaka uprava kluba se odlučila potražiti određene zamjene te su dovedene dvije nove igračice. Ana Mioković je dovedena iz Cestorada, igra na poziciji srednjeg blokera. Drugo pojačanje stiglo je iz ekipe Bilja, riječ je o Luciji Pervan koja igra na poziciji primača-napadača, igračica koja će bitno pomoći Đakovu na primačkim pozicijama s obzirom na vrlo mladu postavu na toj poziciji. Uz ova pojačanja, seniorskoj ekipi su se pridružile i tri mlađe kadetkinje, djevojke pred kojima je velika budućnost, a govorimo o Dori Gadžić, Ivi Poljičak i Maji Maričić. Ostali roster čine Kristina Zirn, Ivana Sučić, Tanja Štulić, Mirna Bušić, Ivona Radoš, Josipa Radoš, Iva Lozić i Helena Jelenčić. Ova je ekipa prošle sezone bila treća u 1.B HRVATSKOJ ODBOJKAŠKOJ LIGI te je to bio najveći uspjeh ženske odbojke u Đakovu.

Ponajbolja igračica OK Đakova, Ivana Sučić: "Ove sezone očekujem još bolji rezultat nego prošle. Sada smo zrelije, iskusnije i radimo naporno kako bi to i ostvarili. Znamo da neće biti lako, ali smo optimistične. Prošle smo sezone ušle u 1.B ligu bez ikakvih saznanja o ostalim ekipama te smo postigle, po meni, odličan rezultat te nam je to putokaz za narednu sezonu u kojoj ćemo se, nadam se, opet boriti za sami vrh tablice. Što se tiče kluba i ekipe, jako sam zadovoljna. Svi znamo koliko se klub trudi osigurati nam najbolje uvjete, termine i na kraju krajeva sve potrebno kako bi igrale 1.B ligu te se tako usavršile i promovirale kao igračice. Bez ovako dobre ekipe ne bi bilo ni ovakvog rezultata, jako smo složne, borbene, uvijek željne pobjede te se nikada ne predajemo. Atmosfera je odlična i jedva čekam početak sezone.

Jedni od problema ovoga kluba su naravno, financije, ali uz to i termini do kojih je teško doći. Svi su u klubu očekivali više termina kako bi se moglo još kvalitetnije raditi, ali to se nije ostvarilo unatoč odličnim rezultatima iz prošle sezone. Sve selekcije se snalaze kako znaju, a do tada se nadamo kako će klubu biti omogućeni zasluženi termini. Financijski dio je vrlo skroman, klub se ne može pohvaliti tim dijelom, ali uz odlično vođenje i kontroliranje financija omogućeno je dovođenje pojačanja te su pokriveni svi troškovi.

- Želja nam je ponoviti kvalitetne igre iz prošle sezone i radom podizati kvalitetu odbojke. Svakako nas veseli napredak naših igračica, a nadamo se da će i ostale selekcije kluba ostvariti zacrtane ciljeve u svojim natjecanjima - rekao je trener OK Đakova, Dragan Božić.

Zadnjih mjeseci u klubu kruže 'pozitivne vibracije' jer je pokrenuta i muška ekipa. Nakon dugih godina, muški dio kluba je krenuo s radom još u proljeće, a ove će se sezone natjecati u II. HRVATSKOJ ODBOJKAŠKOJ LIGI – ISTOK. Velika je želja mnogih muškaraca u gradu bila pokretanje ovoga kluba te su igrači 'nabrijani' i spremni za novu sezonu.

Klub se može pohvaliti i pokretanjem škola odbojke u okolnim naseljima Đakovštine, točnije Viškovci, Semeljci, Strizivojna, Budrovci i još se čekaju Piškorevci, okupljaju 250 djece koja su u trenažnom procesu. Veliki je to posao kluba koji će kroz razne selekcije pokušati pronaći nove zvijezde hrvatske odbojke.

Z.B.