Odbojkašice Dubrovnika igrale za ostanak, a izborile veći rang!

Objavljeno: Nedjelja, 08 Ožujak 2015 23:16 Autor:
ŽOK Dubrovnik ŽOK Dubrovnik

U Rijeci su poslijepodne protiv Drenove uzele bod, otišle s njim na plus osam u odnosu na Osijek 06 te čekale.

Računicu su ponovile sto puta proteklih sedam dana: 'Ne uspije li Osijek 06 pobijediti u Novoj Gradišci, dva kola prije kraja drugog kruga sezone osigurat ćemo jedno od prva dva mjesta u skupini, izboriti doigravanje za prvaka Hrvatske te ujedno mjesto među osam najboljih u idućoj sezoni, igrati u prvoj jakosnoj skupini Prve 'A' hrvatske lige!'.

Želja im se ispunila. Osijek 06 nije uspio u Novoj Gradišci. Izgubio je s 3:2. Osvojio samo bod te sad slave odbojkašice Dubrovnika. Erupcija oduševljenja u autobusu, negdje na putu, tijekom povratka iz Rijeke. Nitko ih više ne može maknuti s jedne od prve dvije pozicije jer sedam bodova imaju više od trećeg, a dva kola do kraja, u igri je samo šest bodova. Opet je odlazak na zapad bio uspješan. Odbojkašice Dubrovnika su u proljeće 2013. slavile u Puli ulazak u Prvu 'A' hrvatsku ligu, drugu jakosnu skupinu. Prošle sezone, prvoj sezoni u toj drugoj jakosnoj skupini Prve 'A' hrvatske lige ključna se pokazala pobjeda baš u Puli, a sad je i bod u Rijeci bio dovoljan za potvrdu laskavog naslova: Najugodnije iznenađenje sezone!

To sigurno jer je Dubrovnik novu sezonu dočekao bez gotovo kompletne prve postave, a nije posegnuo za pojačanjima. Priliku su dobile mlade igračice, koje nisu imale odmora između dvije sezone. Radilo se u Gospinom polju od jutra do mraka. Iako nije bilo utakmica, trenerice Mirjana Vreća i Paulina Prkačin su isticale kako se napredak vidi, te kako s puno optimizma dočekuju sezonu, kako i ovaj pomlađeni sastav može ostvariti jedini i najvažniji cilj, a to je sačuvati prvoligaški status.

- Atmosfera u ekipi je sjajna - naglašavale su prije prvih utakmica, a prva je bila u Splitu protiv Brda u Kupu. Dobile su te su iz Splita preselile u Kaštela gdje su imale dva ogleda protiv Kaštela DC, člana prve jakosne skupine Prve 'A' hrvatske lige. Oba su izgubile sa samo 3:2 te nisu izborile četvrtfinale Kupa. Ali, nakon što su odigrale čak 14 setova u 24 sata, nakrcale su se samopouzdanjem. 

- Atmosfera je sjajna, a na isti način smo odradili pripreme. Ukoliko nas zaobiđu ozlijede, a što nije bio slučaj prošle sezone, ponavljam, vjerujem kako ova ekipa može u prvenstvu iznenaditi mnoge - istaknula je Mirjana Vreća.

Nisu mnoge. Iznenadile su baš sve! Odbojkašice Dubrovnika su od danas članice najelitnijeg društva hrvatske ženske odbojke, među osam najboljih!
ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB DUBROVNIK Njima pljesak!


Igračice: Lara Dežulović, Bojana Aleksić, Anđela Kalauz, Doris Bogoje, Ana Matušić, Sanja Curić, Ivana Marinović, Orsula Štaka, Anamarija Grgurević, Leona Leto, Nikolina Šare, Ana Matuško, Dora Kržić i Iva Adžić, trenerice Mirjana Vreća i Paulina Prkačin!

Autor: Tonči Vlašić/dubrovacki.hr