Odbojkašice Dubrovnika par excellence!

Objavljeno: Nedjelja, 14 Prosinac 2014 17:39 Autor:
Dubrovnik- Rijeka Dubrovnik- Rijeka Foto: Tonči Vlašić

Prošle sezone sve skupa, prvi i drugi dio, cijela sezona, ukupno devet pobjeda, Ostanak je izboren na početku drugog dijela sezone, u Ligi za ostanak. Pridonjeli su tome i drugi rezultati. Ove sezone, još se igra prvi dio, tek je deseto kolo, a Dubrovnik je stigao do desete pobjede te je već sad izborio ostanak u ligi. 

Iskoristio je Dubrovnik prvu meč loptu, dobio Rijeku u Gospinom polju, matematički osigurao plasman u doigravanje za prvaka, a samim time i ostvario ono što je silno i jedino želio uoči početka sezone. Rijeka je drugi put ove sezone morala čestitati Dubrovniku. Nije joj ekipa trenerice Mirjane Vreće ostavila ni jedan set u Rijeci, a ni sad u Dubrovniku. Rijeka je bila bez prilike osvojiti i jedan bod. Dubrovnik je uzeo sve, svih šest. Čak u devet od deset utakmica ove sezone pokupio je sva tri boda te je, a gdje drugo nego na vrhu druge jakosne skupine Prve 'A' hrvatske lige, tamo gdje se ni u snovima nisu vidjeli u Gospinom polju uoči početka nove sezone.

Rijeka u Gospinom polju? Prvi set 30:28 za Dubrovnik. Rijeka je imala 25:24 i 27:26. Do prve set lopte gošće su stigle nizom od tri poena, koji je počeo zahvaljujući sucu, koji nije vidio kako je igračica Rijeke dirala loptu pri rezultatu 24:22 za Dubrovnik. U drugom su gošće bolje otvorile, a domaće zatvorile. Ovaj put bez drame (25:19). U trećem je bilo prilike pružiti priliku i najmlađima (25:16). U najavi utakmice je ostalo zapisano: Zaslužile su pljesak s tribina. Na kraju su ga i dobile. Nakon pobjede protiv Rijeke potrajao je, bio je sve jači i jači!

EKIPA ZA ČISTU DESETKU

Lara Dežulović, Bojana Aleksić, Anđela Kalauz, Doris Bogoje, Ana Matušić, Sanja Curić, Ivana Marinović, Orsula Štaka, Anamarija Grgurević, Leona Leto, Nikolina Šare, Ana Matuško, Dora Kržić i Iva Adžić, trenerice Mirjana Vreća i Paulina Prkačin!

Autor: dubrovacki.hr