Odbojkašice HAOK Mladosti II nadmoćno u gradskom derbiju

Objavljeno: Nedjelja, 26 Listopad 2014 20:40 Autor:
Trener Đurković sa svojim igračicama Trener Đurković sa svojim igračicama Foto: odbojka.hr
U drugom kolu 1.B HOL u Domu odbojke 'Bojan Stranić' odigrao se gradski derbi između mlade ekipe HAOK Mladost i OK Fortis Volta.

Susret je već od samog starta počeo laganim nadmudrivanjem kad su odbojkašice Fortis Volte na sugestiju trenera Matjačića prilikom ždrijebanja izabrale stranu na terenu na kojoj uglavnom susrete već tradicionalno započinju sve selekcije Mladosti. Inače Matjačić je do prošle sezone godinama vodio juniorsku ekipu Mladosti.
U dvorani se okupilo oko 100-tinjak ljubitelja odbojke koji su očekivali pravi gradski derbi. Igračice Tomislava Đurkovića, iako im je u prosjeku oko 16 godina, na terenu su djelovale kao da već dugo igraju zajedno i nisu podlegle pritisku koji im je u početku pokušao nametnuti OK Fortis. Mladostašice u ključnim trenutcima pokazuju veću želju i smirenost te prva dva seta rješavaju u svoju korist. Iako su gostujuće odbojkašice uspjele osvojiti treći set više nisu mogle. U četvrtom setu na terenu gledamo jednu čvrstu i sigurnu Mladost koja pokazuje kako je trener Đurković složio kostur ekipe te ukoliko ostanu zajedno na okupu još koju godinu mnoge od njih će zasigurno odjenuti i seniorski dres.

Na kraju gledamo zasluženo slavlje mladostašica rezultatom 3:1 (25:23, 25:23, 22:25, 25:17) koje ovom pobjedom trenutno uvjerljivo drže prvo mjesto u 1.B ligi skupina Sjever.

Mislim da je bila lijepa i borbena utakmica. Sretan sam zbog prikazanog pristupa naše ekipe obzirom da se radi o igračicama kadetskog uzrasta. Nadam se da ćemo ovakav pristup pokazati i na sljedećim utakmicama, rekao je nakon utakmice trener mladostašica Tomislav Đurković.

Naravno, čestitam i suparniku na lijepoj i borbenoj utakmici, dodao je Đurković.

Mladost sljedeće kolo ostaje u Zagrebu gdje će u još jednom gradskom derbiju igrati protiv OK Olimpika dok će OK Fortis ugostiti OK Varaždin Volley.

Autor: M. G.