Odbojkašice kreću u lov na Rio

Objavljeno: Četvrtak, 17 Prosinac 2015 05:52 Autor:
Odbojkašice kreću u lov na Rio Foto: Cev.lu

Poznat je popis igračica koje će se pojaviti na pripremama za europske kvalifikacije, za OI u Rio de Janeiru. Prvo okupljanje zakazano je za 17. prosinca u 12 sati u Zagrebu. Novi stari izbornik, Miroslav Aksentijević za ovu akciju pozivnice je uputio na adrese 15 igračica.

Na popisu su redom kapetanica Maja Poljak, Ivana Miloš, Tamara Sušić, Iva Jurišić kao srednje blokerice, tehničarke Ana Grbac, Bernarda Brčić i Vedrana Jakšetić. Na poziciji korektorica Samanta Fabris i Katarina Barun Šušnjar, četiri primačise su Mia Jerkov, Mira Topić, Karla Klarić i Nikolina Jelić, dva libera Nikolina Božičević i Matea Rajković

Pošto klupske sezone za dosta igračica još traju sutra bi se na prvom okupljanju trebale pojaviti Poljak, Miloš, Grbac, Jakšetić, Jerkov i Jelić. U ponedjeljak 20. prosinca kadar bi već trebao biti širi, očekuje se priključenje igračica koje igraju u Hrvatskoj, Jurišić i Rajković, kao i većine što igraju u inozemstvu. Zadnje bi trebale stići ''Talijanke'' koje redovno kolo igraju 22. prosinca, te Topić koja igra u Češkoj.

- Trenirati će se dva puta dnevno u Domu odbojke na Savi. Što se tiče kadra, dvije igračice nisu još potpuno zdrave, Sušić je na rehabilitaciji, kao i Brčić, koja je u Bolzanu. Ipak, obje bi trebale biti spremne za turnir kvalifikacija u Turskoj. Prvi dio priprema provesti ćemo u Zagrebu, za 27. prosinca planiran je odlazak za Ankaru, gdje ćemo provesti drugi dio priprema. U Turskoj je dogovoren i mini turnir, na kojem će osim domaćina i nas, igrati još i Poljska, biti će to prilika za konačno uigravanje pred početak kvalifikacija - javio se ravnatelj reprezentacije, Frane Žanić.

Osim potonjeg stručni stožer reprezentacije uz izbornika čine još njegov pomoćnik Bojan Mirković. Team Manager je Juraj Jogunica, statističar Vladimir Popov, liječnik dr. Ivan Fattorini, fizioterapeuti Dean Mistura i Francesco Daltri.

Sami turnir kvalifikacija u Ankarri igrati će se od 4. do 9. siječnja iduće godine. Na turniru će nastupiti osam reprezentacija. Hrvatska će igrati u skupini A zajedno s domaćinom Turskom, Njemačkom i Nizozemskom, dok su u drugoj skupini Rusija, Italija, Belgija i Poljska. Dvije najbolje ekipe iz svake skupine plasirat će se u polufinale, a pobjednik turnira plasirat će se u Rio. Drugo i treće mjesto vode na svjetske kvalifikacije u svibnju iduće godine u Japanu.