Odbojkašice na pripremama u Mariboru izgubile od Azerbajdžana

Objavljeno: Srijeda, 26 Kolovoz 2015 20:31 Autor:

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija odradila je prvi pravi prijateljski susret u sklopu priprema za Europsko prvenstvo. Naše odbojkašice u Mariboru su s 3:1(15:25, 25:19, 25:17 i 25:22) poražene od Azerbajdžana. 

Nakon dva seta jučer protiv Sjeverne Koreje u susretu koji je okončan s miroljubivih 1:1, naše odbojkašice danas su u Mariboru odradile i prvi pravi prijateljski susret u sklopu priprema za Europsko prvenstvo. Protivnik je bio Azerbajdžan, a izbornik Vercesi koristio je dvije postave. Prva dva seta odigrale su Brčić, Barun, Poljak, Čutuk, Ušić Jogunica, Jerkov i kao libero Božičević, koja je jedina odradila čitavu utakmicu. U trećem i četvrtom setu na terenu su bile Grbac, Fabris, Miloš, Jurišić, Topić s time da je treći set odigrala Jerkov, četvrti Ušić Jogunica. Prša kao rezervni libero nije ulazila u igru, dok Klarić ima poštedu zbog istegnuća. 

Najefikasnija je s 14 osvojenih poena bila Ušić Jogunica, uz realizaciju napada od 54%. Vrlo dobra bila je Barun, u prva dva seta u kojima je igrala osvojila je 8 poena uz 57% realizacije napada. Uobičajeno dobra kapetanica Poljak sa šest poena, od toga dva blokom, uz realizaciju napada od 67%. Dosta problema naše napadačice imale su s blokom Azerbejdžana, 16 poena protivnik je osvojio tim elementom igre, Hrvatska je imala šest blok poena. Štekao je i prijem, gdje je Hrvatska napravila osam pogrešaka. Najboljom u tom elementu igre pokazala se povratnica Topić, sa 69% pozitivnog od toga 62% odličnog prijema. 

Sljedeću provjeru naše odbojkašice imati će ponovno protiv Azerbajdžana, taj susret biti će igran u subotu 29. kolovoza ponovno u Mariboru.  

Autor: M. Gojak