Odbojkašice Osijeka pobijedile favorizirane "mladostašice" iz Zagreba

Objavljeno: Četvrtak, 17 Ožujak 2016 15:04 Autor:
Odbojkašice Osijeka pobijedile favorizirane "mladostašice" iz Zagreba

Najtežeg suparnika u prvom krugu imaju odbojkašice Osijeka 06, koje su u play-off ušle kao osmi nositelj, što znači da igraju protiv sastava koji je najbolje odradio ligaški dio. To je zagrebačka Mladost, no taj najbolji sastav sinoć je “pao” u Gradskom vrtu. Osječanke su u drami od pet setova svladale favorizirane “mladostašice” i priredile pravu senzaciju.

Odlično su Osječanke krenule u susret te povele 4:0, a potom 7:2 u drugom setu. Nakon čega su se ipak razbudile Zagrepčanke te približile na 8:7. No, domaći je blok odlično funkcionirao u prvom setu a i napad je često pronalazi prava rješenja, pa su Osječanke  tako imale i velikih sedam poena prednosti (15:8). Vodile su Osječanke potom i 18:12 no tada su "mladostašice" polako počele smanjivati zaostatak. Serijom 4:0 gošće su s 23:22 prvi puta povele, no Osječanke su još jednom preokrenule ritam susreta u svoju korist. Imale su tri set lopte, ali nisu realizirale, pa je prvi set nakon velike borbe ipak pripao Mladosti 28:26. U drugom se setu vodila izjednačena borba gdje se ni jedna ekipa nije uspijevala odvojiti sve do sredine kada su Osječanke stekle osjetnijih 15:12. Ipak, minuta odmora gostujućeg trenera urodila je plodom po njegovu ekipu koja je serijom 7:0 preokrenula rezultat te mirno privela kraju drugi set. Domaći se sastav ipak nije raspao, naprotiv, igračice Osijeka su odlično otvorile i treći set gdje su povele 9:5, a potom i 11:6. Za razliku od prethodna dva seta koncentracija domaćih igračica nije padala pa su uspijevale ne samo zadržati nego i povećati prednost (21:14), te na kraju stići do prvog seta u doigravanju 25:20.

Osječanke su dobrom igrom nastavile i u četvrti set gdje su rano stekle osjetniju prednost (10:6). Gošće nisu uspijevale povezati više poena u nizu, naprotiv, domaće su igračice stekle najveći 17:11. Nakon 23:17 činilo se da je set u rukama, no Zagrepčanke su se približile 24:23, ipak tada je domaća ekipa smogla snage za odlučujući poen i tako izborila presudni peti set.

I peti je set bio pravi triler, ali u njemu su domaće igračice uglavnom imale rezultatsku prednost. Ona je u jednom trenutku bila 11:7, ali ni tu nije bilo sve odlučeno jer su Zagrepčanke izjednačile na 12:12. Ipak posljednja tri poena pripala su Osječankama, te su tako zasluženo izborile odlučuju treću utakmicu za ulazak u polufinale.

Izvor: G. Roguljić (GS)