Odbojkašice pobjedom zaključile prvi kvalifikacijski turnir

Objavljeno: Nedjelja, 09 Rujan 2012 11:10 Autor:
Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija pobjedom protiv Portugala završila je svoj nastup na prvom kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo.
Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija pobjedom protiv Portugala završila je svoj nastup na prvom kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo.

PORTUGAL - HRVATSKA 0:3 (13:25, 7:25, 7:25)

Kvalifikacije za EP 2013., 1. turnir skupine D, Piatra-Neamt

Portugal: Gomes 6, Santos1, Santos Machado, Polido7, Lopes da Silva 1, Baptista, silva, Hurst 6, Rodrigues 2, Costa, Ferreira, Loureiro.
Izbornik: Fernando Luis Sousa

Hrvatska: Malević, Topić 15, Čačić, Kaleb 9, Rajković, Ćutuk, Kovačić, Miloš 12, Popović 17, Brčić 5, Alajbeg 4.
Iznornik: Igor Lovrinov

Nakon što su u prvom kolu savladale Veliku Britaniju, a nakon toga izgubile od Rumunjske izabranice trenera Igora Lovrinova uvjerljivom pobjedom protiv Portugala završile su svoj nastup na kvalifikacijama u Rumunjskoj.

Susret protiv najslabije momčadi supine Portugala od samoga početka išao je u jednom smjeru, uvjerljive pobjede Hrvatica. O kakvoj se dominaciji radilo najbolje pokazuje činjenica da su Portugalke u tri seta osvojile ukupno 27 poena.

Prvo ime susreta bila je po običaju Sanja Popović s 17 poena dok je Mira Topić pridodala još 15 poena.

U posljednjem dvoboju skupine D sastaju se Rumunjska i velika Britanija i ako ne bude velikih iznenađenja Hrvatska će svoj nastup završiti na drugoj poziciji iza domaćina.

Drugi kvalifikacijski turnir na kojem će još jednom snage odmjeriti iste momčadi na rasporedu je od 13. do 15. rujna u Rovinju. Samo prvoplasirana ekipa ide izravno na europsko prvenstvo dok će drugoplasirana momčad u dodatnim kvalifikacijama tražiti svoj put prema Njemačkoj i Švicarskoj.

Autor: Ante Dubravac