Odbojkašice Poreča nedjeljnom utakmicom protiv Mladosti u dvorani Veli Jože oprostile se na dva tjedna od domaće publike

Objavljeno: Srijeda, 29 Listopad 2014 22:40 Autor:
Odbojkašice Poreča Odbojkašice Poreča

Rezultatski gledano iza odbojkašica Poreča je vikend s polovičnim učinkom. U subotu je druga ekipa OK Poreč izgubila susret na gostovanju u Novigradu u utakmici 2. HOL- zapad s 3:1. Prvi sastav je u derbiju nakon velike borbe u pet setova slavio protiv aktualnog prvaka, zagrebačke Mladosti.

OK Poreč 2 čine igračice rođene 1999. – 2002. godine, te da im je utakmica protiv Novigrada bila tek drugi susret u konkurenciji ekipa za koje igraju starije igračice, poraz u gostima uz prikazanu igru nije neuspjeh . Igra u kojoj su mlade Porečanke oscilirale između odličnih dionica i neforsiranih pogrešaka pokazala je da će u narednim utakmicama biti težak zalogaj za ekipe koje ih neće shvatiti ozbiljno. Za OK Poreč 2 nastupile su Vranjanin Sara, Fatorić Dea, Licul Elena, Ipša Mendi, Levak Nika, Mažar Petra, Aničić Lara, Čatlak Daria, Kraljević Nora i Jugovac Maja.

Ista ekipa je i u nedjelju također u Novigradu odigrala utakmice u sklopu Županijske lige mlađih kadetkinja protiv svojih vršnjakinja iz Umaga (2:0) i Novigrada (2:1), te sa dvije pobjede pokazala da će im svaka utakmica u konkurenciji 2.HOL biti veliki trening i poticaj za „njihovu ligu“ i krajnji cilj Prvenstvo Hrvatske.

Nedjeljno večer priuštilo je derbi 1A. Hrvatske odbojkaške lige, sraz prošlogodišnjih prvakinja HAOK Mladost i trećeplasirane ekipe OK Poreč. Mnogi ljubitelji odbojke su možda pomislili da će nakon početnih pobjeda Porečanki i ova utakmica biti „sigurna pobjeda“, međutim sama utakmica je pružila ne toliko lijepu odbojku, izjednačenu igru, sa dosta grešaka sa obje stran. Na kraju u petom setu odluke, koji je ujedno bio i najkvalitetniji dio utakmice u setu gdje se do rezultata 14:14 igralo poen za poen, Porečanke u maniri najjačih ekipa staju na kraj drami s dva poena zaključuju utakmicu pobjedom od 3:2, kojom su zasjele na prvo mjesto prvenstvene tablice.

Vrijednost pobjede je utoliko veća ako se zna da su zbog ozljeda izostale dvije standardne igračice prve postave Karmen Brletić i Vanessa Pahović, kao i da se do pobjede došlo unatoč relativno „lošoj igri“. OK Poreč je nastupio u sastavu : Jakšetić Vedrana, Račić Martina, Levak Natanija, Orieta Žužić, Burilo Lena, Sučić Ivana, Emina Zahirović, Rupčić Dea, Sain Rene, Ćosić Ivana, Sliško Nikolina, Rogović Paulina.
Sljedeća domaća utakmica je 8. studenog kada na parket Velog Jože dolazi ekipa OK Kaštela DC, u međuvremenu predstojećeg vikenda Porečanke gostuju kod trenutno posljednje ekipe 1A.HOL OK Azena Velika Gorica, dok će u srijedu 05. studenog gostovati u Rijeci gdje će sa ekipom OK Drenova igrati prvu utakmicu 1/4 finala Hrvatskog kupa.

Autor: Zoran Jendrašić