Odbojkašice Poreča u punome zamahu

Objavljeno: Utorak, 23 Veljača 2016 22:36 Autor:

Iznimno bogati vikend je iza selekcija OK Poreč. Izdvojiti svakako treba pobjedu seniorki, u derbiju protiv OK Marine Kaštela. 

Prošle su srijede prve nastupile kadetkinje. Trećeligaško gostovanje kod OK Albone u Labinu odradile su superiornom igrom i završile rezultatom 3:0 (25:8; 25:9; 25:16) potvrdivši sve bolju formu uoči državnih prvenstava za mlađe kategorije.

Subota je bila dan derbija, kako za prvu ekipu tako i za njihove nasljednice (OK Poreč 2) koje se bore za ulazak u 1. B ligu. Gostovale su u Matuljima, kod do subote prvoplasirane ekipe na ljestvici i pobijedile sa maksimalnih 3:0 (25:19; 25:21; 25:15) te tako preuzele prvo mjesto. Cure su nastupile u sastavu: Dea Fatorić, Elena Licul, Lara Aničić, Noemi Žužić, Petra Mažar, Vanja Lukšić, Iva Nikačević, Daria Čatlak, Maja Jugovac, Antonieta Brajković, Nora Kraljević, a nedostajale su i, ozlijeđena Sara Vranjanin i Nika Levak.

Seniorke su svoj teški derbi susret protiv ekipe OK Marine Kaštela dobile rezultatom 3:1 (21:25; 25:17; 25:21; 28:26). Bila je toutakmica u kojoj pobjeda puno donosi, a poraz odnosi, a predstava za malobrojnu publiku u Velom Joži bila je doista dostojna superlativa. Izvrsni potezi u napadu, blokovi, servisi i vrhunska obrana u polju obje ekipe, igra poen za poen (osim u drugome setu) tjerali su gledatelje na neprekidno bodrenje.

No, u ekipi nije sve bilo tako bajno. Povratak Antonije Jozić na parket nakon četiri mjeseca pauze zasjenila je ozljeda Marine Čorić na posljednjem treningu u petak, a tu je i izostanak bolesne Ivane Sučić. No, pobjeda u derbiju svejedno je izvojevana, pa sad slijede dvije utakmice protiv OK Vukovar (u srijedu u gostima a za vikend u Poreču) u direktnoj borbi za treće mjesto i šansama za preuzimanje drugog, ovisno o rezultatima susreta Mladostašica i Kaštelanki.

Mini odbojkašice su u Poreču odigrale županijski ligaški turnir. Više od stotinu mladih odbojkašica prekrilo je parket i pokazalo kako za odbojku u Istri nema zime. Porečke "minice" ponovno su bile uspješne u skupini sa ekipama Sv.Lovreča, Funtane-Vrsara i mladih igrača Rovinja.Porečanke su pobijedile Rovinj (2-0) i Sv. Lovreč (2:1) a od Funtane-Vrsara izgubile sa 0-3. 

Autor: http://www.parentium.com