Odbojkašice Poreča "zlatnim setom" u nastavak Challenge kupa!

Objavljeno: Četvrtak, 19 Prosinac 2013 00:59 Autor:
Uz tek nešto malo sreće, ali zato uz puno truda, koncentracije i požrtvovnosti, porečke su odbojkašice u ogledu protiv prebogatog i preuspješnog njemačkog Hamburga večeras izborile plasman u sljedeće kolo europskog Challenge kupa.

Porečke su odbojkašice večeras potpuno zasluženo rezultatom 3-1 savladale favorizirane igračice Hamburga pokazavši na terenu kako je poraz od 0:3 u prvoj utakmici u gostima doista bila posljedica umora. Time su još jednom dokazale kako za njih usprkos umoru zbog gotovo nadljudskog napora potrebnog da bi odigrale ogroman broj utakmica prvenstva, kupa i eurokupa, ništa nije nemoguće.

Prvi set započeo je kratkotrajnim vodstvom gošći iz Hamburga, ali Porečanke nakon 2:2 preuzimaju vodstvo koje je u trenucima iznosilo i pet bodova. Početni mir u publici prekinuli su izvrsni blok Ivane Sučić za vodstvo 3:2 te potom as servis Laure Miloš. Njemice su se na 6:5 približile prvenstveno zahvaljujući svom vrlo visokom bloku koji, međutim, u nastavku prvog seta i nije bio na nivou kakvog smo nakon prve utakmice u Hamburgu zamišljali. Pri vodstvu 21:18 Porečankama pada koncentracija, pa gošće uspijevaju izjednačiti na 22:22. No, one potom griješe u servisu, dok Orieta Žužić servira izvrsno, a Laura Miloš na lijepo podizanje Jakšetić postiže bod za prvi set i 25:22.

Drugi set: Ivana Sučić show

Iako su izvukle prvi set, pad koncentracije domaćih igračica nastavio se na početku drugoga, što je pri prvom tehničkom timeoutu rezultiralo minusom od čak četiri boda (4:8), da bi se zatim nekako došlo do izjednačenja (9:9). Brinkmann postiže dva boda zaredom, a na servis doslovno "sjeda" Pettke koja je svojom serijom umalo potopila nade Porečanki da bi u drugom setu mogle napraviti bilo što. No, Lena Burilo pri minus 8 (12:20) izvrsno blokira da bi na servis došla Ivana Sučić koja do kraja seta, vjerovali ili ne, nije promašila ni jedan servis. Uz ovacije publike Porečanke su uspjele uzeti i drugi set rezultatom 25:20 kojeg je zapečatila Lena Burilo.

I u trećem su setu Njemice uzele prvi bod, ali se rezultat kretao oko egala sve do 10:10, nakon čega Porečanke padaju na 10:13, pa 11:16. Servis preuzima Sučić a publika odmah reagira pljeskom, no, ovoga puta bez sreće. Trener Hamburga zvao je timeout kad su se Porečanke približile na 15:17, nakon čega njegove igračice polako rezultatski "odlaze" i osiguravaju set. U jednom je trenutku trener Poreča Miodrag Stojaković u igru ubacio četiri svježe igračice kako bi makar nakratko odmorio one koje su neprestano igrale, a možda je baš to bio jedan od poteza koji su odredili ishod utakmice.

Četvrti set su Porečanke do kraja dovele bez nekih većih opasnosti. Kod prvog tehničkog timeouta vodile su 8:4, da bi kod drugog rezultat bio 16:10. Drugu polovicu seta karakterizirali su izvrsni blokovi Sučić, Novosel i Jakšetić, ali i fenomenalan osjećaj za igru Laure Miloš čiji su šutevi, pa i jedno "krivo oko" uglavnom sjedali tamo kamo je ona zamislila.

Rezultat 25:18 doveo je Porečanke u šansu da u zlatnom setu osvoje priliku za nastavak takmičenja. Djelovale su odmornije i koncentriranije nego u četvrtom, vodile cijelo vrijeme te zasluženo dobile i iskoristile tu priliku.

U zlatnom se setu sa razglasa zaorilo "Večeras je naša fešta", a pjesmu su prihvatili i publika i novinari smješteni uz rub igrališta. Žestoko se pljeskalo i navijalo, a na kraju i proslavilo još jednu zasluženu pobjedu OK Poreč.

Odbojka: OK PorečVT Aurubis Hamburg 3:1 (zlatni set) (25:22,25:20,19:25, 25:18,15:10)

Uzvratna utakmica šesnaestine finala Challenge kupa
Sportska dvorana SRC "Veli Jože", gledatelja: 400

Poreč: Pahović, Zahirović, Rupčić, Brletić, Miloš, Čizmić, Burilo, Jakšetić, Sain, Sučić, Žužić, Novosel.

Hamburg: Michalski, Brinkmann, Braack, Ammerman, Valentine, Tilikainen, Gravesteijn, Behrens, Wedekind, Wolnizki, Pettke.

Suci: Lemonia Moula (Grčka), Igli Feshti (Albanija)

parentium.com