Odbojkašice Rijeke izgubile od Aurubisa prokockavši 2:0

Objavljeno: Četvrtak, 06 Prosinac 2012 17:57 Autor:
Odbojkašice Rijeke izgubile od Aurubisa prokockavši 2:0 i dobile prvu plaću ove sezone.

Odbojkašice Rijeke poražene su u prvoj utakmici šesnaestine finala Challenge kupa protiv Aurubisa iz Hamburga 2:3 nakon dva sata i 17 minuta igre. Riječanke imaju za čime žaliti jer su olako prosule vodstvo 2:0 u setovima i priliku da na uzvrat otputuju s pobjedom u džepu. Riječanke će sada za prolaz morati slaviti u uzvratu i osvojiti naknadni zlatni set. Bila je to utakmica prepuna uspona i padova, a domaćin se u petoj dionici nije uspio vratiti. U posljednjoj dionici nije bila raspoložena ni Matea Magdić, inače najubojitija igla riječkog napada, pa je Igor Lovrinov u igru uveo Ivanu šćulac, ali zamjena nije dala rezultata. Rijeka je u petom setu izdržala do 4:4. Napad Ivane Kalebić sjajno je uhvatila Jasova i omogućila svojoj ekipi napad za 4:5, a nakon pogreške Zdrilić krenulo je odvajanje gošći. Nakon napada Ammerman i njemačkog bloka za 7:12 postalo je jasno da je priči došao kraj.

Riječanke su dobro otvorile utakmicu. Nakon 4:2, Brčić je odlično spustila jednu loptu za 6:4, ali istom mjerom uzvratila je Hindriksen za 6:6. Koliko su se Riječanke u nekim trenucima mučile u napadu, toliko su dobro stajale u polju u fazi obrane. Nakon što je donijela poen odlično plasiranom loptom iz druge linije, Iva Zdrilić je servisom osigurala 10:6. Tada se probudila Amerikana Ammerman koja je s nekoliko napada vratila svoju ekipu u igru na 12:11. 

Onda je pak uslijedila nova serija Rijeke koju je s dva neobranjiva servisa zaključila Tea Pešut za 16:11. Domaćin je nekako održavao prednost, a nakon bloka Pilepić imale su 23:20. I onda se dogodio pad na prijemu koji je zaustavila tek Matea Magdić donijevši prvu od četiri set lopte kod 24:23. Ali, Riječanke nisu uspjele iskorititi prve tri prilike. Uslijedile su dvije set lopte gošći koje je anulirala Matea Magdić. Nakon novog bloka Katarine Pilepić, maraton u prvom setu još jednim uspješnim napadom zaključila je Magdić. 

Teško je bilo očekivati da Riječanke mogu istim ritmom odigrati cijeli susret, gošće su nakon bloka Hindriksen nad Pešut povele 6:11 u drugom setu, a prednost su održale do 13:17. Uslijedila je riječka mini serija 3:0 (16:17), a domaćin je propustio nekoliko prilika da u potpunosti uhvate priključak. Ipak, u završnici gošćama je popustila koncentracija, nakon pogreške Merkove Riječanke su prvi put stigle do vodstva u drugoj dionici (21:20). Loš prijem Šćulac kod 23:22 nije poremetio domaću koncetraciju, napad Magdić i pogreška Merkove bili su dovoljni za 2:0 u setovima.

I onda su uslijedila dva seta u kojima su Riječanke bile osuđene loviti rezultat. Domaće odbojkašice nisu se ni snašle, a u trećem setu bile su u zaostatku 13:20. Četvrti set imao je sličan tijek. Nekoliko s(p)retnih reakcija njemačkih odbojkašica kao da su obeshrabrile riječki napad koji je brzo izgubio svoju učinkovitost. Nekoliko poena otišlo je tako na strani gošći umjesto domaćina i na kraju nije bilo povratka. Kada bi se i otvorila prilika da se Riječanke barem malo rezultatski približe, gostujući sastav sve je uglavnom rješavao preko kroz sredinu preko 196 centimetara visoke Ciare Michel.

RIJEKA - AURUBIS 2:3

Prva utakmica šesnaestine finala: Rijeka - Aurubis (30:28, 25:23, 18:25, 19:25, 9:15). 

Dvorana Dinko Lukarić. Gledatelja: 200. Suci: Borup (Danska), Kooter (Nizozemska).

RIJEKA: Došen (L), Zdrilić 14, Šćulac 2, Kalebić 14, Mioč, Magdić 18, Pešut 18, Pilepić 5, Brčić 6.

AURUBIS: Hindriksen 10, Michalski, Ammerman 21, Vandesteene, Merkova 37, Hero, Jasova (L), Wedekind 11, Michel 15, Radzuweit 11.

Napad poeni: Rijeka 64, Aurubis 82. 

Blok poeni: Rijeka 8, Aurubis 9. 

Servis poeni: Rijeka 5, Aurubis 4. 

Neforsirane pogreške: Rijeka 14, Aurubis 15. 

Servis pogreške: Rijeka 7, Aurubis 9.

Autor: Marko Babić