Odbojkašice Rijeke očekivano, Riječani iznenadili

Objavljeno: Srijeda, 28 Ožujak 2012 19:25 Autor:
Katarina Pilepić (3) bila je najučinkovitija u riječkoj ekipi Katarina Pilepić (3) bila je najučinkovitija u riječkoj ekipi Foto Petar Fabijan

Riječke odbojkašice očekivanom su pobjedom otvorile doigravanje, ali daleko od toga da su protiv »Poreča« na Trsatu bile očekivano uvjerljive.


Iako pobjeda braniteljica naslova niti u jednom trenutku nije bila upitna (da je bilo suprotno zaista bi se trebalo zamisliti) ipak su domaće djevojke uspjele pokazati oba svoja ovosezonska lica. Ono koje se u ovakvim utakmicama i očekuje od prvakinja države, ali i ono koje uoči većih izazova neće previše optimizma unijeti u domaće redove. Uglavnom, Riječanke su mučile iste ovosezonske boljke, prijem servisa povremeno je bio na izuzetno niskoj razini, s obzirom na predispozicije suparnika puno se više očekivalo i od riječkog bloka i napada, koji u pojedinim dionicama utakmice nije imao silinu koja će Riječankama trebati u važnijim susretima, pritom se i previše griješilo.

Srećom po domaće, razlika u kvaliteti ipak je toliko velika da su svi domaći propusti gošćama bili dostatni tek da Trsat napuste zadovoljne učinkom. Istina, kvaliteta suparnica sigurno je bitno utjecala na izvedbu Riječanki, ali su morale pružiti više. I uvjerljivije doći do prve pobjede.

Inače, odnos snaga najbolje se da iščitati iz podatka da su u svim trima setovima gošće imale samo jedno izjednačenje (2:2 u drugom setu), da su im u prvom setu Riječanke darovale čak 11 poena, da je najučinkovitija igračica bila Katarina Pilepić.

Iako nije odigrala niti sekunde u zapisniku se našla i Samanta Fabris. Limitiran brojem igračica Igor Lovrinov Samantu je iskoristio da pomogne uoči susreta zagrijavajući Paolu Došen, libero riječke ekipe.

Rijeka – Poreč 3:0 (25:20, 25:16, 25:17)

RIJEKA: Došen (L), Pilepić 19, Zdrilić 5, Savić 3, Ćutuk 8, Magdić 9, Fabris, Brčić 7, Sušić 10.

POREČ: Marković, Novosel 4, Sumić, Brletić 6, L. Miloš 9, Mostahinić 3, Šaini 1, K. Miloš 1, Žužić 8, Musić, Zahirović (L).

 

Odbojkaši »Rijeke« priredili su iznenađenje i očitali lekciju »Rovinju«, koji je tako upisao prvi ovosezonski poraz na domaćem parketu. Susret su bolje otvorili gosti i na serviranje Brankovića poveli 3:0. Igrači »Rijeke« pokazali su više žara od samog početka i nakon vodstva 10:4 držali su sve konce u svojim rukama. Nakon 16:9 za goste u domaćim redovima osjetila se nervoza koja je rezultirala s dosta pogrešaka, pogotovo na prijemu, gdje rovinjski igrači nikako nisu uspijevali povezati konce igre pa su se gosti odvojili na 23:14 i domaćina ostavili na 16 poena.

I drugi set gosti iz Rijeke započeli su vrlo sigurno, poveli su 8:4 i 13:9 nakon dosta pogrešaka u serviranju i bloku u redovima »Rovinja«. U grčevitoj igri domaći igrači nisu uspjeli zaustaviti razigrane goste koji su povećali prednost preko Krmpotića i Srdoča na 18:11, što je domaćin prikazanom igrom mogao teško sustići.

Tek u trećem setu odbojkaši »Rovinja« uspjeli su nekako srediti svoje redove i preko Sošića na servisu došli su u vodstvo 6:2 i 9:4, kad se svojim oštrim reakcijama prvi puta javio gostujući trener Liverić. Gosti su stigli do dva poena razlike, ali u igri poen za poen oštrim servisima Išek je doveo domaćina u prednost 17:11, a nešto kasnije na Denirović je svoju ekipu odvojio na 20:15. Dobrom igrom igrači »Rovinja« započeli su i četvrti set kada su ponovno na serviranje Ivankovića poveli 3:0 i na precizne servise Sošića došli do šest poena prednosti. Domaći odbojkaši diktirali su igru i imali prednost 16:12 kada je spretni Srdoč s nekoliko preciznih servisa smanjio vodstvo domaćina na 17:16, a za poravnanje rezultata 19:19 pobrinuo se Pečenković. U dosta napetoj situaciji igrači »Rijeke« prešli su u vodstvo 21:20, nervoza se još jednom uvukla u domaće redove, a gosti su zasluženo stigli do pobjede.

 

Rovinj – Rijeka 1:3 (16:25, 17:25, 25:22, 23:25)

ROVINJ: Stanisavljević, Marjanović, Poropat, Venier, Demirović, Ivanić, Žufić, Sošić, Išek, Tavas, Gavrić, Ivanković.

RIJEKA: Krmpotić, Branković, Jurišić, Smiljanić, Pečenković, Cibić, Srdoč, Lasić, Jurčević, Dorić.

 

Izvor: Novi list