Odbojkašice Rijeke servisom namučile Azenu i stigle do početne prednosti

Objavljeno: Nedjelja, 21 Travanj 2013 10:04 Autor:
Tea Pešut Tea Pešut Foto: Sandro Donda
Odbojkašice Rijeke pobijedile su Azenu u prvoj utakmici finala doigravanja. Nakon stresnih ogleda u polufinalu protiv Splita, ogled protiv sastava iz Velike Gorice došla je kao naručena da se jednom lakšom pobjedom otvori finalna serija.

Odbojkašice Rijeke pobijedile su Azenu u prvoj utakmici finala doigravanja. Nakon stresnih ogleda u polufinalu protiv Splita, ogled protiv sastava iz Velike Gorice došla je kao naručena da se jednom lakšom pobjedom otvori finalna serija.

Riječke odbojkašice olakšale su si posao odličnim početnim udarcem kojim su slomile gostujuću primačku liniju, a najviše problema stvorile su liberu Andrei Reščić. U tom dijelu istaknula se tehničarka Rijeke Bernarda Brčić koja je na servisu ostvarila devet poena. Azena pak ničime nije dala naslutiti da može pobijediti Rijeku, povremeni bljeskovi u napadu bili su nedovoljni za osvajanje barem jednog seta.
Rijeka je dobro ušla u utakmicu, do prve tehničke minute odmora stekla je tri poena prednosti (8:5). Dovoljno da bude lakše igrati. Manji problemi su se pojavili kada su domaće odbojkašice počele griješiti, nakon promašaja Pilepć (10:9) i pogreške Pešut (12:11) gošće su bile na poen zaostatka. Sve se to promijenilo kada je na servis stigla Bernarda Brčić koja je s dva neobranjiva servisa donijela 4:0 (16:11). Gošće su nakon lošeg prijema Pešut stigle na 13:16, ali domaćin je uzvratio serijom 6:1 čime je zapravo bila riješena prva dionica. Sličan scenarij viđen je i u drugom setu. Bernarda Brčić je u seriji od devet servisa donijela četiri izravna poena za vodstvo 11:2. Ponovo je nekoliko dobirh napada gošći i pokoja greška domaćina vratila Azenu u igru, te su nakon napada Bečić stigle na 13:16. Sve je to bilo kratkog vijeka. Nova serija domaćina 4:0 donijela je prednost 20:13, a gošćama ozljedu libera Reščić koja je muku mučila na prijemu. Nakon dvije pogreške Zdrilić gošće su ponovo uhvatile daha (16:20), a Igor Lovrinov pozvao je minutu odmora. Kada je bilo najvažnije Katarina Pilepić bila je sigurna u napadu ne dopustivši Azeni da dođe u priliku za neizvjesnu završnicu. Novom sjajnom serijom Bernarde Brčić Rijeka je treću dionica otvorila vodstvom 5:1, a gošće se vratile na 4:5. I to je ujedno bilo to, Azena u niti jednom trenutku nije odavala da može pobijediti Rijeku, prijem je bio loš, napad na bljeskove i bez prave igre u obrani.
Konačan udarac, ionako nesigurnoj primačkoj linij Azene, s nekoliko odličnih servisa zadala je Ivana Kalebić.

RIJEKA CO - AZENA 3:0

Prva utakmica finala doigravanja: Rijeka CO - Azena 3:0 (25:19,25:20, 25:14).

Dvorana mladosti. Gledatelja: 500. Suci: Bajrić (Sisak) i Vurušić (Varaždin). Delegat: Branković(Rijeka).

RIJEKA CO: Došen (L), Pilepić 16, Zdrilić 5, Pešut 8, Šćulac, Mioč, Brčić 12, Kalebić 7, Sušić 8.

AZENA: Visković, Bečić 11, Pokrajčić, Klafurić, Breko 2, Mamić 1, Matić, Solomun 13, Dugalić 1, Lukić, Reščić.

Napad poeni: Rijeka CO 34, Azena 27.

Blok poeni: Rijeka CO 7 (Zdrilić 2, Sušić 2, Pešut 2, Brčić 1,), Azena 5 (Bečić 2, Matić 1, Solomun 1, Dugalić 1).

Servis poeni: Rijeka CO 15 (Brčić 9, Kalebić 3, Sušić 1, Pešut 1, Pilepić), Azena 4 (Solomun 3, Breko 1).

Neforsirane pogreške: Rijeka CO 9, Azena 14.

Servis pogreške: Rijeka CO 8, Azena 5.

sportcom.hr