Odbojkašice Rijeke slavile kod Don Bosca u pet setova, Kostrena poražena

Objavljeno: Nedjelja, 29 Rujan 2013 19:51 Autor:
Ivana Šćulac Ivana Šćulac Foto: Sandro Donda
Odbojkašice Rijeke pobjedom kod Don Bosca u pet setova otvorile su novu sezonu. Već je prva utakmcia pokazala ono što je bilo jasno nakon odlaska niza igračica, a to je da će Rijeka ove godine biti daleko od nekadašnje sile u hrvatskoj odbojci, ako se u međuvremenu nešto ne promijeni na igračkom planu.

Pobjeda u prvom kolu Kupa kod Don Bosca bila je dobra injekcija samopouzdanja, koju treba potvrditi u uzvratu u Rijeci. Bio je to ujedno debi Krešimira Jurića na klupi Rijeke. U mnogim igračkima promjenama ove sezone dovoljno je reći da je na poziciji tehničarke zaigrala Curać koju je kasnije u trećem setu nakratko zamijenila Šćulac.

- Puno toga se svelo na servis, kada mi nismo mogli primiti početni udarac, domaćin je radio seriju. Kada smo mi dobro servirali onda smo radili poene u nizu. Puno toga se rješavalo početnim udarcem, rekao je Krešimir Jurić, trener Rijeke.

DON BOSCO - HAOK RIJEKA 2:3

Utakmica 1. kola: Don Bosco - HAOK Rijeka 2:3 (17:25, 25:11, 25:19, 16:25, 12:15). Dvorana OŠ Bartol Kašić. Gledatelja: 100. Suci: Vedriš i Perić. Delegat: Vinko Dobrić.

DON BOSCO: Šunić, K. Đikić, I. Đikić, Nižić, Meheš, Čulo, Ljuban, Šilić, Bošković, Anzulović, Milković, Škreblin.

HAOK RIJEKA: Curać, Popić, Boban, Kraljević, Cvijić, Klobučar, Francetić, Pešut, Šćulac, Mioč, Milosaljević.


Odbojkašice Kostrene poražene su od Marina Kaštele. Gošće su bile superiornije, domaće odbojkašice bez pravog prijema nisu imale previše šansi.

KOSTRENA - MARINA KAŠTELA 0:3

Utakmica 1. kola: Kostrena - Marina Kaštela 0:3 (21:25, 9:25, 15:25). Dvorana u Kostreni. Gledatelja: 60. Suci: Poropat (Rovinj), Ruba (Pula).

KOSTRENA: Giaconi, Zdrilić, Jug, Zubčić, Dujmić, Savić, Smeraldo, Bakarčić, Šikić, Vrbanc, Filipović, Gajić.

MARINA KAŠTELA: Botić, Todorović, Šiško, Jurić, Jozić, Runjić, Bašelović, Sobin, Vidović, Vukić, Čuljat, Miljak.

sportcom.hr