Odbojkašice Rijeke spasile meč loptu, preokrenule 0:2 i pobijedile Azenu!

Objavljeno: Četvrtak, 25 Travanj 2013 10:13 Autor:
Odbojkašice Rijeke pobijedile su Azenu nakon nevjerojatnog preokreta u kojem su nadoknadile 0:2 u setovima, spasile meč loptu u četvrtom setu i na kraju izvukle i petu dionicu.

Odbojkašice Rijeke pobijedile su Azenu nakon nevjerojatnog preokreta u kojem su nadoknadile 0:2 u setovima, spasile meč loptu u četvrtom setu i na kraju izvukle i petu dionicu. Rijeka je u srijedu navečer pokazala da je velika ekipa, riječke odbojkašice pokazale su karakter i želju kakva se rijetko viđa. Rijeka nije igrala dobro, mogla bi se naći tisuću i jedna zamjerka na nastup u drugoj utakmici finala, ali Rijeka je opet pobijedila! Kapa do poda! I kada nije išlo Riječanke su se međusobno hrabrile, bilo je tu dobrih i loših poteza svih igračica. Ipak, treba istaknuti dobru večer Ivane Kalebić i sjajan nastup Ivane Šćulac koja je bila rješenje za neraspoložene Ivu Zdrilić i Teu Pešut.

Kada je Azena povela 10:3 u četvrtoj dionici činilo se da je pitanje pobjednika odlučeno. Ništa nije odavalo da bi se Rijeka mogla vratiti. Serija 5:0 vratila je nadu gošćama, od tog trenutka vodila se velika borba, Azena je stalno imala poen do dva prednosti. Rijeka je grizla, ali nije mogla doći u egal. Još kada je Visković ušla s klupe i zabila as za 21:18, entuzijazam je bio na nuli. Ali onda novi povratak, Zdrilić je zabila za 22:22 i krenula je infarktna završnica. Domaćin je imao 24:23, ali Zdrilić je ovaj put bila sigurna. Uslijedile su dvije set lopte za Riječanke, kod 25:26 izabranice Igora lovrinova imale su dva napada, a sve je na kraju završila Bernarda Brčić blokom.

Krenuo je peti set, malo nervoze na otvaranju, ali nakon servisa Brčić i pogreške Lončar bilo je jasno da domaćin nema više snage. Nakon dobrog servisa Breko i lošeg prijema Zdrilić Azena je stigla na 7:10 i tu je ujedno bio kraj nadanja domaćina. Dina Bečić je kod 7:14 poslala loptu van granica igrališta i počelo je veliko slavlje Riječanki.

Prva dva seta Riječanke će htjeti što prije zaboraviti. Polovicom prvog seta doživjele su nevjerojatan kolpas u fazi prijema. Nakon što su dosta lako kontrolirale igru u napadu stekle su prednost 7:10. I onda je uslijedio raspad sistem, dvije pogreške Ive Zdrilić na prijemu bile su dio serije domaćina 9:1 (16:11) u kojoj su domaće odbojkašice pohvatale sve u obrani, dok Rijeka nije mogla uhvatiti prijem tako da je u velikom broju navrata ulogu tehničarke preuzela Ivana Kalebić. Pokušao je s minutom odmora nešto promijeniti Igor Lovrinov, ali nije išlo. Azena je tek kod 18:12 napravila prvu pogrešku u igri kada je Lončar poslala loptu van granica igrališta. Rijeka je u završnici smanjila na 17:21, ali to je ujedno bilo sve. Kod 14:20 nakon pogreške na prijemu Lovrinov je umjesto indisponirane Ive Zdrilić uveo Ivanu Šćulac.

Riječanke nisu najbolje otvorile ni drugu dionicu, Igor Lovrinov vrlo brzo je umjesto Zdrilić u igru opet uveo Šćulac. Ivana Kalebić je blokom za 6:6 donijela injekciju samopouzdanja, Kada je Tamara Sušić došla na servis gošće su na drugu tehničku minutu odmora otišle s tri poena prednosti (13:16). Izgledalo je kao da su napokon primirile domaćina. I onda je Diana Breko ponovo servisima namučila Ivu Zdrilić, a uskoro je na početni udarac stigla Dina Bečić koja je serijom 4:0, od čega tri poena izravno na servis, prelomila drugu dionicu.

I dok je domaćin još uživao u osvajanju drugog seta, Rijeka je treću dionicu otvorila s 4:0. Azena u tom trenutku više nije djelovala toliko moćno. Azeni sada više nije sve polazilo za rukom u napadu, niti je prijem bio na visini proteklih setova. Rijeka je držala četiri poena prednosti, u napadu nije bilo nikakvih problema, domaćin je bio taj koji se mučio da ostane u igri. I Azena se, s obzirom na lošu igru, i dobro držala. Nakon servisa Solomun i lošeg prijema Šćulac Azena je došla na 11:14, ali uskoro je Bernarda Brčić došla na početni udarac i s nekoliko odličnih servisa donijela vodstvo 11:19, zaostatak koji ni Azena nije mogla naoknaditi.

AZENA – RIJEKA CO 2:3

Druga utakmica finala doigravanja: Azena – Rijeka CO 2:3 (25:19, 25:21, 17:25, 25:27, 7:15). Dvorana Srednjih škola. Gledatelja: 70. Suci: Zamaklar (Belišće), Vučak (Valpovo). Delegat: Duka (Zagreb).

AZENA: Lončar 10, Visković 1, Bečić 18, Pokrajčić, Klafurić, Breko 6, Marić 7, Radoš (L), Matić 17, Solomun 21, Dugalić, Lukić.

RIJEKA: Došen (L), Pilepić 23, Zdrilić 10, Pešut 3, Šćulac 3, Mioč, Brčić 5, Kalebić 18, Sušić 10.

Napad poeni: Azena 57, Rijeka CO 50.

Blok poeni: Azena 7, Rijeka CO 12.

Servis poeni: Azena 15, Rijeka CO 10.

Neforsirane pogreške: Azena 25, Rijeka CO 8.

Servis pogreške: Azena 11, Rijeka CO 10.

sportcom.hr