Odbojkašice se vratile kući nakon 5. mjesta na EP-u 2013.

Objavljeno: Petak, 13 Rujan 2013 20:39 Autor:
Direktor HOU-a Zlatan Kovač predaje cvijeće Samanti Fabris Direktor HOU-a Zlatan Kovač predaje cvijeće Samanti Fabris Foto: S. Mufić
Najbolje i najljepše hrvatske sportašice vratile su se kući s Europskog prvenstva u Njemačkoj! Odbojkašice, izbornika Igora Lovrinova i njegov stručni stožer u petak popodne u zagrebačkoj je zračnoj luci dočekalo mnoštvo novinara, članova obitelji, prijatelja, te direktor Zlatan Kovač u ime Hrvatske odbojkaške udruge.

Naše djevojke su na EP-u zauzele odlično peto mjesto, što je najbolji rezultat hrvatske odbojke u posljednjih 14 godina. Osim toga, zahvaljujući plasmanu u Njemačkoj, Hrvatice su već osigurale plasman na sljedeće Europsko prvenstvo 2015. u Nizozemskoj i Belgiji.

- Mislim da smo postigle izvanredan uspjeh i da će nam tek s vremenom postati jasno koliko je važan rezultat plasman na peto mjesto u Europi – rekla je po dolasku u Zagrebu najstarija hrvatska reprezentativka Mia Jerkov.

Odbojkašice će vikend provesti kod kuće, a već u ponedjeljak za njih počinju pripreme za sljedeću klupsku sezonu. Ponovno će se okupiti krajem prosinca na pripremama za kvalifikacijski turnir trećeg kruga za plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Autor: S. M.