Odbojkašice u Rovinju sigurne protiv Velike Britanije

Objavljeno: Četvrtak, 13 Rujan 2012 23:22 Autor:
Reprezentacija Hrvatske Reprezentacija Hrvatske Foto: hrsport.hr
Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija savladala je Veliku Britaniju u prvom kolu drugog kvalifikacijskog turnira koji se održava u Rovinju.

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija savladala je Veliku Britaniju u prvom kolu drugog kvalifikacijskog turnira koji se održava u Rovinju.

Hrvatska - Velika Britanija 3-0 (25:12, 25:21, 25:21)

Kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Hrvatska: Malević, Topić 13, Čačić, Kaleb 3, Ćutuk, Kovačić, Miloš 12, Popović 15, Klarić, Brčić 2 i Alajbeg 10.
Izbornik: Igor Lovrinov

Velika Britanija: Leaf 8, Wicks 3, Laybourne, Newton, Taylor, Bertelli, Bragg 3, Morgan 1, Beattie 12, Reid 1, Carter 12 i Michel 1.
Izbornik: Audrey Cooper

Nakon što su na prvom turniru upisale dvije pobjede te poraz od Rumunjske izabranice trenera Igora Lovrinova bez većih su problema savladale Veliku Britaniju rezultatom 3:0.

Hrvatska je od početka krenula kako se i očekuje od kvalitetnije momčadi te je prvi set brzo osvojila s 25:12. U iduća dva seta gošće pružaju nešto bolji otpor te uspijevaju držati priključak gotovo do samoga kraja. Ipak u završnici setova Hrvatska dolazi do sigurnih 25:21.

Prvo ime susreta po običaju je bila Sanja Popović s 15 osvojenih poena dok su gošće predvodile Lynne Beattie i Grace Carter s po 12 poena.

U idućem kolu koje je na rasporedu u petak 14. rujna Hrvatska igra protiv najslabije reprezentacije u skupini Portugala.

Autor: Ante Dubravac