Odbojkašima Rovinja novi težak poraz u CEV kupu

Objavljeno: Subota, 22 Studeni 2014 10:38 Autor:
I u uzvratnoj utakmici šesnaestine finala CEV kupa odbojkaši Rovinja doživjeli su uvjerljiv poraz. S 34 mala poena razlike nisu se približili ni setu protiv nizozozemskog Zwollea, no rovinjska europska avantura još neće završiti.

Prije dva tjedna prvi susret Zwollea i Rovinja u Nizozemskoj samo je pokazao ogromnu razliku u kvaliteti između ta dva kluba, ali donekle i sličnu razliku europske i hrvatske klupske odbojke. Osim prvog seta u Nizozemskoj, Rovinj ni na koji način u dvije utakmice nije ugrozio favoriziranog nizozemskog prvaka koji se još uvjerljivije nego prije dva tjedna obračunao s Rovinježima.

Bilo je jasno i nakon ždrijeba, a još jasnije i nakon prve utakmice da će uzvrat biti samo odrađivanje formalnosti, a 600-injak gledatelja u rovinjskoj dvorani uspjelo je vidjeti tek 60 minuta odbojke. Inferiorni Rovinježi po setu su osvajali 17, 10 i 14 poena, ukupno mizernih 41 poen.

Najučinkovitiji igrač utakmice bio je Nizozemac Dennis Borst s 13 poena, a kao i u prvom susretu u rovinjskim se redovima najviše istaknuo Matej Čičković koji je ostvario 11 poena.

Unatoč teškim porazima, europska avantura Rovinježa još nije završena. Predstoji im natjecanje u nešto slabijem Challenge kupu, a tamo je već i poznat protivnik rovinjskih odbojkaša. Početkom prosinca u Istru će doći slovački Chemes Hummene, a uzvrat će biti kasnije u Slovačkoj.

CEV kup, šesnaestina finala:
Rovinj – Zwolle 0:3 (17:25, 10:25, 14:25)

Autor: D. Kovačević