Odbojkaška bajka iz Gospina polja

Objavljeno: Nedjelja, 23 Studeni 2014 15:00 Autor:

Nema kraja nizu pobjeda odbojkašica Dubrovnika. U 7. kolu nova, sedma pobjeda. Nakon što su dobile Đakovo, Osijek, Rijeku CO, Kostrenu, Split i Drenovu, sad su dobile i super derbi posljednjeg, 7. kola prvog dijela: do jučer neporaženu Novu Gradišku usred Nove Gradiške!

Prepuna dvorana radovala se i slavila na početku susreta odbojkašice Nove Gradiške, koje su dobile prva dva seta, međutim, na kraju su morali gledati kako na parketu Dubrovnik slavi pobjedu. Nakon 25:18 i 25:19 za Novu Gradišku, krenuo je Dubrovnik. Dobio je treći set s 25:20, u četvrtom bio bolji s 25:21, a u petom, odlučujućem s 15:8.

- Čestitam svim svojim curama, kako onima u igri, tako i onima na klupi, a potom svakako i pomoćnoj trenerici Paulini Prkačin. U ovoj utakmici smo pokazale karakter pobjednika. Bez obzira što smo gubile s 2:0 u setovima, nismo se predale, naprotiv, pokazale smo svoje umijeće te slavile u ovom iscrpljujućem meču - istaknula je Mirjana Vreća, trenerica odbojkašica Dubrovnika.

Dubrovnik na vrhu druge jakosne skupine Prve hrvatske lige sa svih sedam pobjeda, a u sezonu je ušao pomlađen, sa samo jednim ciljem - izboriti ostanak. U tome je već uspio. U nastavku sezone će se boriti za doigravanje za prvaka!

- Krasno... Što reći nakon što smo prvi dio zaključili sa stopostotnim učinkom? Presretne smo. Uistinu smo presretne. Idemo sad dalje. Slijedi nam itekako važna utakmica, gostovanje iduće kolo u Đakovu. Pokušat ćemo se odmoriti te pripremiti dobro i za tu utakmicu - dodala je Vreća.

Uspjeh u Novoj Gradišci nakon sat i 50 minute igre Dubrovnik je potpisao u sastavu Lara Dežulović, Anđela Kalauz, Doris Bogoje, Ana Matušić, Sanja Curić, Ivana Marinović, Orsula Štaka, Anamarija Grgurević, Leona Leto, Nikolina Šare i Iva Adžić. Odbojkašicama Dubrovnika na pobjedi u Novoj Gradišci, ali i na svim prethodnim, čestitao je između ostalog i predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Zdeslav Barač, koji je došao pogledati super derbi 7. kola Prve hrvatske lige.

Autor: dubrovacki.hr