Odbojkaški klub 'Međimurje Centrometal' započinje s pripremama

Objavljeno: Utorak, 13 Kolovoz 2013 15:22 Autor:
Seniori Odbojkaškog kluba Međimurje Centrometala iz Črečana, najbolja međimurska momčad u 2012. godini, u ponedjeljak 19. kolovoza započinje sa pripremama za novu sezonu. Prozivka će se održati na terenima Nogometnog kluba Centrometal u Macincu u 18:30 sati.

Tamo će biti održano prvih nekoliko treninga fizičke pripreme, to je već uobičajena baza črečanskih odbojkaša. Nakon toga se ide u teretanu i dvoranu Aton u Nedelišću.

Ekipa neće biti značajno promijenjena obzirom na prošlu sezonu. Klub nije produžio suradnju sa Perom Križanovićem iz Splita iz razloga što na poziciji korektora procijenjuju da imaju barem jednako kvalitetno rješenje u Draženu Vinceku koji je produžio ugovor sa črečanskim klubom. Nije nebitno da je Dražen 15 godina mlađi, te da je iz Varaždina. Namjera je uprave u nadolazećem prijelaznom roku (16.08.-15.09.) još dovesti pojačanje na mjestu srednjeg blokera, te se pregovara sa mogućim pojačanjima.

Ekipu će voditi trenerski dvojac Jadranko Kirić i Aleksanadar Kovačić. Dok je Jadranko već odavno u klubu, novost je dovođenje ambicioznog trenera Kovačića. Radi se o mladom profesoru kineziologije iz Totovca, godinama i ponajboljem igraču tog uspješnog drugoligaškog kluba. On će prije svega biti zadužen za rad sa mladima, a pomagat će kad treba i sa seniorima. U vođenje seniorske momčadi uključit će se i Ivan Kurteš, igrač koji ima mnogo igračkog iskustva obzirom da je bio član zagrebačke Mladosti, Varaždina, te nekih slovenskih prvoligaša.

Početku priprema bit će uključeni i igrači drugoligaša iz Nedelišća. Iako se udarna postava črečanskog prvoligaša uglavnom zna, još nije poznato koji će igrači još biti dio ekipe, a koji će igrati za Nedelišće. Naime, Hrvatska odbojkaška udruga donijela je prijedlog da u narednoj sezoni svaki prvoligaš treba u zapisniku imati najmanje četiri juniora ili kadeta, od toga barem jednog na terenu. No ta odluka nosi puno problema i nejasnoća, te se ona preispituje i traže se moguća bolja rješenja. Stoga će se u Centrometalu pričekati konačni propisnik o natjecanju, te onda postupiti u skladu sa njim.

Na prozivku je pozvano čak 24 igrača :

Primači : Tomica Posavec, Ivan Kurteš, Miroslav Vabec, Karlo Kocijan, Hrvoje Novak, Antonio Juras, Antonio Stanković

Srednji blokeri : Ivan Kovač, Marijan Palinkaš, Marin Posavec, Tomica Puđa, Danijel Kopačević, Ivan Novak

Tehničari : Kristijan Gotal, Marko David, Aleksej Makarov, Karlo Novak

Korektori : Dražen Vincek, Dino Harambašić, Vanja Marciuš

Libero igrači : Mišo Petran, Deni Vuk, Domagoj Košir, Vedran David