Odbojkaški klub Novi Zagreb je novi 1.B ligaš

Objavljeno: Utorak, 26 Travanj 2016 00:55 Autor:
Dana 23.04.2016. g. u dvorani Osnovne škole Borovje odigrano je zadnje kolo doigravanja za prvaka 2. A Nacionalne seniorske lige regije centar. Odbojkaški klub Novi Zagreb je novi 1.B ligaš.

Iako je odbojkaški klub Novi Zagreb i prije zadnjeg kola sa 5 bodova prednosti osigurao titulu prvaka 2.A lige u zadnju utakmicu trener Davorko Jarović Jaro, pomoćni trener Tomislav Steinocher i igračice ušli su sa jasnim ciljem da pobjedom završe sezonu. Njihove protivnice ujedno i jedan od konkurenata za srebro ili broncu ekipa Bjelovara se potrudila da tako ne bude, te je skoro doslo do iznenađenja. Iako su Bjelovarčanke dobile prva dva seta ekipa Novog Zagreba se pred prepunom dvoranom vratila u rezultatski egal i rutinski u 5 setu potvrdili titulu prvaka. (22:25, 20:25, 25:14, 25:15, 15:8)
Povjerenik lige i dopredsjednik saveza g. Željko Jurčević zahvalio je ekipama na fer i sportskom natjecanju, te čestitao pobjednicama, ekipi Novog Zagreba, a za osvojeno prvo mjesto u 2.A Nacionalnoj seniorskoj ligi regije centar predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza gospodin Zdeslav Barač uručio je medalje igračicama kao i pehar kapetanici OK Novi Zagreb, Martini Josić.

Ekipa OK Novi Zagreba odigrala je cijelu sezonu u visokom ritmu te kroz 22 utakmice ostvarila 19 pobjeda i 3 poraza čime su djevojke dokazale svoju iznimnu kvalitetu, predanost i ustrajnost u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Zauzimanjem prvog mjesta na tablici 2.A lige, OK Novi Zagreb ostvarila je pravo nastupa u 1.B Nacionalnoj seniorskoj ligi u sljedećoj sezoni.