Odbojkaški klub Zagreb uputio pismo HOU-i

Objavljeno: Četvrtak, 11 Listopad 2012 13:35 Autor:
U redakciju je stiglo i pismo odbojkaškog kluba Zagreb sa očitovanjem na jamstveno pismo HOU-e.
U redakciju je stiglo i pismo odbojkaškog kluba Zagreb sa očitovanjem na jamstveno pismo HOU-e pa prenosimo i njega:

Predmet: Jamstveno pismo

Cijenjeni,

Nakon pomnog razmatranja trenutne situacije u koju ste doveli naš klub drakonskim bezrazložnim financijskim kažnjavanjem, prisiljeni smo zbog zaštite interesa kluba i sportašica koje u njemu ostvaruju svoje športske ciljeve obavijestiti vas da Odbojkaški klub Zagreb ne može potpisati i ovjeriti Jamstveno pismo.

Ovakav stav kluba je posljedica teške gospodarske situacije, ali i spoznaje da je HOU u velikim financijskim problemima koje očito pokušava riješiti kažnjavanjem klubova. U prilog tome ide činjenica da je nedavno izmijenjen Stegovni propisnik na način da su uvedene neprimjereno visoke novčane kazne za sve članove i članice. Kako su takve kazne uvedene i za propuste u organizaciji utakmica, a to daje nevjerojatni prostor za financijsko kažnjavanje i iscrpljivanje nepoćudnih klubova i djelatnika, naš klub je odlučio da u cilju zaštite interesa članova i članica ne može potpisati traženo Jamstveno pismo.

Na kraju bi željeli napomenuti da smo mi kao klub jedan od rijetkih klubova koji nemaju dugove i da ne pokušavamo u dogovoru s Vama prevariti vjerovnike osnivanjem novog kluba. Smatramo da bi Vi kao Udruga koja se skrbi o razvoju odbojke trebate imati kvalitetniji odnos prema zdravim odbojkaškim sredinama koje su temelj razvoja našega športa, a ne poticati i potpomagati bjesomučnu jurnjavu za trofejima pojedinih klubova radi ostvarivanja osobnih ambicija s posljedicom stvaranja financijskih dubioza i rasula u klubovima.

S poštovanjem,
Petar Rilović
predsjednik