Odbojkaški praznik u Novoj Gradišci

Objavljeno: Subota, 22 Studeni 2014 07:11 Autor:

Nakon šest odigranih kola u skupini 2, 1.HOL za seniorke za poraz ne znaju ŽOK Dubrovnik i ŽOK Nova Gradiška. Baš te dvije ekipe danas će u 20 sati u serbi susretu odmjeriti snage u dvorani Elektro-tehničke škole u Novoj Gradišci. 

Nakon prvih šest kola ŽOK Dubrovnik s 18 bodova drži čelno mjesto skupine 2. Ekipa s krajnjeg juga Hrvatske odlično je započela sezonu. U prošlom kolu kao uvertiri za ovaj derbi kod kuće su u tri seta nadigrali vrlo dobru ekipu Drenove, trenutno trećeplasiranu u skupini 2.

- Dosadašnjim učinkom u sezoni smo prezadovoljne, očekujemo uspješan nastavak sezone – poručuje trenerica ŽOK Dubrovnika Mirjana Vreća.

ŽOK Nova Gradiška na svom kontu ima bod manje od današnjeg protivnika. Još u prvom kolu u pet setova slavili su u gostima protiv ŽOK Osijek 06. Nakon toga nanizali 15 bodova. Iscrpnu ocjenu starta sezone dao nam je trener domaćina današnjeg derbija, Damir Runjaš:

- Bio bih neskroman kada ne bih bio zadovoljan sa do sada odrađenim, jer u prvih šest kola imamo sve pobjede. Nisam očekivao da bi mogli ovako brzo izgledati dobro. Moram istaknuti pristup mojih igračica što na treningu, što na utakmicama gdje vrijedno rade za svaki poen. Naša najveća snaga je zajedništvo, na svim pozicijama imamo kvalitetne igračice koje još mogu dosta napredovati,ali istovremeno su neke od njih jako mlade i normalno je da će u pojedinim utakmicama biti još dosta oscilacija.Imamo dobar spoj mladih i nekoliko iskusnijih djevojaka koje svojim znanjem i iskustvom pomažu da mlade djevojke brže stasaju,a isto tako pomažu i meni,kao treneru,u jednostavnijem provođenju zamišljenog. 

Strateg Nove Gradiške potom je najavio i današnji derbi:

- Što se tiče utakmice sa Dubrovnikom, kao pravi sportaši naravno da očekujemo i idemo pobijediti, jer da drukčije razmišljamo ne trebamo niti izlaziti na teren. Svjesni smo da nam u goste dolazi vodeća ekipa ljestvice koja,isto kao i mi ima sve pobjede i naravno da će biti jako teško doći do novih bodova. Imat ćemo,siguran sam veliku podršku s tribina od strane naše vjerne publike za koju moram reći da je jedna od najboljih u Hrvatskoj i to će nam biti dodatni vjetar u leđa.

Runjaš je potom rekao nešto i o protivniku:

- Dubrovnik je ekipa o kojoj sve znamo, dosta su mladi, ali imaju nekoliko jako kvalitetnih igračica, moram reći da se iz njihovih rezultata vidi kvalitetan rad iza kojega stoje njihove trenerice, za mene nije iznenađenje što igraju ovako kvalitetno. Stanje u našoj ekipi je odlično, djevojke željno očekuju utakmicu, nemamo problema sa ozljedama što je i najbitnije i potpuno spremni dočekujemo derbi utakmicu koja će biti pravi odbojkaški praznik. Mogu obećati u ime cijele ekipe i svoje osobno da ćemo i u ovoj utakmici dati sve od sebe i boriti se za svaki poen, pa kako bude.

Uoči derbija druga trenerica ŽOK Dubrovnik Paulina Prkačin iz autobusa na putu za Slavoniju poručuje:

- Ono što čini ekipu je zajedništvo i dobra atmosfera, svaka cura jednako je zaslužna za dosadašnji uspjeh Dubrovnika, kako ona na terenu tako i ona na klupi. Veliki pozdrav svim čitateljima odbojke.hr iz "veselog" autobusa od ekipe Dubrovnika!

Raspored svih utakmica kod odbojkašica:

Skupina 1

OK POREČ - ŽOK VIBROBETON subota, 22. studenog 2014. u 18,00
ŽOK ROVINJ - ROVIGNO - ŽOK VUKOVAR subota, 22. studenog 2014. u 17,30
OK MARINA KAŠTELA - OK KAŠTELA DC subota, 22. studenog 2014. u 17,00
HAOK MLADOST - ŽOK AZENA VELIKA GORICA subota, 22. studenog 2014. u 19,30

Skupina 2

OK KOSTRENA - OK ĐAKOVO subota, 22. studenog 2014. u 19,15
ŽOK SPLIT 1700 - HAOK RIJEKA CO nedjelja, 23. studenog 2014. u 17,00
ŽOK DRENOVA - ŽOK OSIJEK 06 subota, 22. studenog 2014. u 15,00
ŽOK NOVA GRADIŠKA - ŽOK DUBROVNIK subota, 22. studenog 2014. u 20,00

Autor: M.Gojak