Odlična partija Hrvatske u Mariboru

Objavljeno: Utorak, 15 Rujan 2015 Autor:

Odličnu partiju pružile su danas hrvatske odbojkašice u Mariboru u prijateljskoj utakmici protiv Azerbajdžana. Hrvatska je do pobjede došla rezultatom 4:0(25:11, 25:17, 25:22 i 25:20). 

Nakon što su nas ovog ljeta razočarali nogometaši i košarkaši, oduševiti bi mogle odbojkašice. Puno je razloga za optimizam, pojedinačno Hrvatska izgleda moćno, a da tako izgleda kao i ekipa veliku glavninu posla morati će odraditi izbornik Vercesi i njegov stožer. Da su na dobrome putu pokazala je današnja utakmica protiv Azerbajdžana.

Iako je Hrvatska u Mariboru već četiri tjedna ovaj susret bio je prva prava provjera snage Hrvatske. Ozbiljan protivnik i prva utakmica koju je Hrvatska odigrala čini se krajnje ozbiljno. Koristio je Vercesi uglavnom svoje glavne uzdanice, kojima je dozirao minutažu, ali u prva dva seta kada su na terenu bili glavni aduti, Hrvatska je dominirala.

Ima još svakako prostora i ne treba poletjeti nakon ove pobjede, u kojoj se mora spomenuti fantastično izdanje Samante Fabris. Odigrala je korektorica Hrvatske dva seta, ali kako. Osvojila je 16 poena, od toga 11 u napadu gdje je imala pomalo nestvarnih 91% realizacije. Odlično je funkcionirao blok Hrvatske predvođen kapetanicom Poljak. Ukupno je hrvatski napadd susret završio s 52% realizacije. Dvoznamenkasta u rubrici poena bila je još Miloš s 10 osvojenih. Početna postava je bila Grbac, Fabris, Poljak, Miloš, Ušić Jogunica, Jerkov i Božičević. Po dva seta odigrale su Topić, Ćutuk, Barun, Brčić, jedan Klarić. 

Autor: M. Gojak 

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten