Plan: Odraditi Rovinj pa s Rijekom za šesto mjesto

Objavljeno: Nedjelja, 11 Ožujak 2012 Autor:
Plan: Odraditi Rovinj pa s Rijekom za šesto mjesto Foto: Filip Brala
Ivan Škara rame, Antonio Surać i Josip Viduka prst, većina ostalih - umor. Cijena je to pobjede (3:2) odbojkaša Zadra u prošlom kolu protiv Murse. Tako oslabljeni Zadar ovaj vikend očekuju dvije utakmice, najprije gostujući dvoboj 23. kola protiv Rovinja, a potom dan kasnije na Višnjiku zaostala utakmica 18. kola protiv Rijeke.

U Rovinj Zadar ide na subotnji izlet. Od iskusnijih igrača u momčadi bit će samo Trpimir Burčul.

- Putovat ćemo s juniorima jer svi stariji igrači imaju problema s ozljedama, pa ih želimo odmoriti prije Rijeke. Nemamo zato velikih očekivanja protiv Rovinja. Igrat će oni koji su do sada imali manje prilike - kaže Marin Masnić, trener Zadar.

Ako je vodeći Rovinj samo obveza koju treba odraditi, u dvoboju s Rijekom očekuje se zanimljiva utakmica. Uspjeh protiv momčadi s Kvarnera mogao bi Zadru otvoriti put, do prije nekoliko kola nezamislivom šestom mjestu. Naime, Opatija je zaredala s lošim rezultatima, a Vukovar do kraja sezone gostuje u Zadru. Ova tri kluba trenutačno su i glavni konkurenti sa šestu poziciji, s time da Opatija i Vukovar imaju pet bodova više od Zadra.

- O šestom mjestu ne razmišljamo. Ako se otvori mogućnost za tako visok plasman, pokušat ćemo je i iskoristiti. Međutim, nakon Rovinja i Rijeke imamo još tri utakmice, tako da ne treba gledati toliko unaprijed. Sada razmišljamo samo o ovom vikendu, a poslije što bude. Prvi nam je cilj za Rijeku osposobiti igrače koji neće putovati u Rovinj. Ako budemo kompletni, možemo se nadati dobrom rezultatu - zaključio je Masnić prije puta. Dan kasnije, očekivani poraz od Rovinja.

 

 

Izvor: Zadarski list

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten