OK Centrometal osigurao doigravanje

Objavljeno: Nedjelja, 22 Veljača 2015 17:11 Autor:

Neizvjesna odbojkaška utakmica u Nedelišću. Domaći su ušli u utakmici sa ciljem da već u ovom susretu osiguraju doigravanje, gosti osokoljeni posljednjim pobjedama u nadi da pobjedom mogu doći do pozicije da ipak osiguraju nastup u kvalitetnijoj skupini prve lige i slijedeće sezone.

Od samog početka je bilo neizvjesno, domaći su uglavnom u prednosti poen ili dva. Kad su u drugoj polovici seta domaći poveli 18:15 činilo se da bi to mogla biti ključna prednost. Kasnije je i 21:19. No gosti se ne predaju. Završnica seta u potpunosti pripada njima i sa šest uzastopnih poena sa 25:21 dobivaju taj set.

Početkom drugog seta imala je Rijeka 3:0, no domaći to odmah preokreću. Kasnije je uglavnom dva ili tri poena u korist Centrometala. Sa takvom prednošću ulaze u završnicu seta i sigurno ga dobivaju 25:21.

Početak trećeg seta u potpunoj dominaciji Centrometala. Sa čak tri blok poena Palinkaša domaći imaju 8:1. No kako je set odmicao ta je prednost kopnila. Rječani su sve sigurniji i koriste greške domaćih. I konačno je poravnato kod 19:19, kasnije i 21:21. No Rječani niti jednom nisu imali vodstvo. Domaći rade dva poena za 23:21. Do kraja seta igra se poen za poen za konačnih 25:23 za domaće. Zadnju loptu prolazi Posavec.

Rječani se ne predaju i vode u četvrtom setu 8:5. U nekoliko navrata Centrometal je došao do poravnanja. No u završnici Rijeka vodi. Slijedi preslika prvog seta. Sam ovaj put su gosti ti koji nisu nakon vodstva 21:19 osvojili niti poen. Na servisu je Kurteš, domaći prvo izjednačuju, potom Demirović vraća jednu tešku loptu sa protivničke slobodne površine i nakon toga blokira. Domaći dobivaju krila i ubrzo je susret završen.

U drugom susretu skupine Rovinj je kod kuće pobjedio Karlovac 3:0. Sada Centrometal kao prvi ima 19 bodova, drugi Rovinj ima 16, Rijeka 8 bodova, a Karlovac 5. U naredna dva susreta Centrometal igra protiv Rovinja. Prvo kod kuće u subotu 28. veljače sa početkom u 18:00 sati.

OKM CENTROMETAL – MOK RIJEKA  3:1 (-21, 21, 23, 21)
Dvorana NGC Aton, gledatelja 100
Suci: Bingula, Zidanić (oboje Zagreb)
Centrometal: Palinkaš, Čičković, Puđa, Gotal, Juras, Vuk, Marciuš, Kopačević, Posavec, Kurteš, Demirović (trener Kirić)
Rijeka: Lasić, Jurišić, Hrabrov, Osojnak, Cavić, Čule, Đorđević, Lešić, Smiljanić, Dukić, Sušanj, Jurčević (trener Liverić)