OK Gorica i dalje u financijskim poteškoćama

Objavljeno: Četvrtak, 11 Prosinac 2014 Autor:
Odbojkaški se klub Gorica nedavno našao u financijskim poteškoćama, no nekolicina sportskih klubova u Velikoj Gorici (najveća je pomoć stigla od HNK Gorice), ali i Zagrebu financijski su pomogli kako bismo odigrali nekoliko utakmica tijekom studenog i prosinca.

No, iz Hrvatskog odbojkaškog saveza jučer smo dobili informaciju da dugovanja za kotizaciju za natjecanja te godišnju članarinu u ukupnom iznosu od 4875,00 kuna moramo podmiriti do kraja tjedna. U suprotnom nećemo moći odigrati preostale dvije utakmice u ovoj kaledarskoj godini.

- Mi smo zatražili od Saveza da nam omogući da dugovanja podmirimo početkom sljedeće godine, kada smo od Grada Velike Gorice dobili obećanje da će se realizirati dogovorena financijska pomoć. No do sljedeće utakmice s OK Varaždin Volleyjem, koju igramo u nedjelju 14. prosinca, moramo “stvoriti” tih 4875 kuna - rekao je predsjednik OK Gorice Domagoj Oštrić. Naime, klub Savezu duguje 500 kuna godišnje članarine te 4375 kuna  za kotizaciju za natjecanje u 1.A Hrvatskoj odbojkaškoj ligi. Financijska situacija u klubu vrlo je kritična, a time je upitno i odigravanje nadolazećih utakmica te uopće igranje 1.A HOL.

- Treba još reći da uz tih 4875 kuna za nadolazeće dvije utakmice koje igramo u Velikoj Gorici za sudačke troškove moramo imati još nešto više od 3500 kuna, a kada se tu pridodaju i troškovi dvorane, oni su mjesečno oko 4000 kuna, te liječnika na utakmici, ukupan iznos koji nam je potreban kroz desetak dana penje se na više od 12 tisuća kuna - kazao je Oštrić. Iako smo i sami svijesni teške financijske situacije u državi, ali ponajprije kod naših poduzetnika, još jednom apeliramo na sve ljude dobre volje i sve ljubitelje sporta te odbojke u Velikoj Gorici, ali i šire da pronađu u ovo blagdansko vrijeme mogućnosti da financijski pomognu OK Gorici.

Klub samo treba do kraja godine “preživjeti” ovu financijsku krizu, a već će nam sljedeća 2015., nadamo se, biti financijski stabilnija. Uz sve financijske poteškoće, potrebno je spomenuti kako u akciji #brkomdosponzora nismo uspjeli pronaći tvrtku čije će ime naši odbojkaši s ponosom nositi na svojim dresovima. Zato s akcijom pronalaska sponzora idemo i dalje u želji da pronađemo poduzeće iz Velike Gorice koje ćemo svojim dobrim igrama predstavljati na području Republike Hrvatske - rekli su u OK Gorica.

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten