OK Opatija poražena u Osijeku

Objavljeno: Srijeda, 02 Listopad 2013 09:52 Autor:
Borbena OK Opatija nije uspjela doći do iznenađenja Borbena OK Opatija nije uspjela doći do iznenađenja Foto: odbojka.hr
Mursa Osijek uvjerljivo slavila protiv OK Opatije sa 3-0 (25-15 25-15 25-20). Mursa je od početka do kraja držala inicijativu i niti u jednom trenutku nisu dali protivniku tračak nade.
Utakmica nije bila toliko rezultatski zanimljiva, ali bila je itekako borbena. Mursaši su na svakom početku seta igrali s najjačom postavom, a pred kraj seta su u igru uvodili mlade igrače koji su zaista pokazali veliki potencijal. U redovima Murse je najbolji bio Krešimir Prlić za kojeg momčad Opatije nije imala riješenja, ali svakako treba izdvojiti i Luku Vranješa koji je odigrao odličnu utakmicu. Treba spomenuti i njegovog mlađeg brata Filipa koji je također odigrao respektabilnu utakmicu. U igru su pred kraj svakoga seta ulazile i mlade nade Vojak i Oršolić, a Oršolić je pred kraj susreta odigrao fenomenalan poen kada je loptu zakucao u treći metar na oduševljenje publike.

Mursašima je ovo bila tek druga natjecateljska utakmica i vidi se da još nisu uigrani do kraja. Najveći problem je bio odlazak tehničara Ščerbakova, međutim Karlo Dudaš se dobro snalazi na terenu, dobro komunicira sa suigračima na terenu i u daljnjim utakmicama može biti samo bolji kada se to sve skupa još bolje uigra.

Borbena OK Opatija je zaista dala sve od sebe i trudili su se u svakom poenu, bez obzira koji je rezultat bio u to vrijeme. Vidjelo se da žele igrati, da žele izaći bolji iz ovoga susreta. Trener gostujuće momčadi je zaista uložio svaki atom snage u svaki poen, stalno je gestikulirao igračima što i kako odigrati i to je za svaku pohvalu. Mjesta za napredak itekako ima, ali Mursa je ipak na samom vrhu hrvatske odbojke i zasluženo je slavila. U gostujućim redovima treba izdvojiti Sandra Dukića koji je često prolazio kroz blok Murse i bio je najbolji igrač OK Opatije.

Osječani imaju široku klupu, izvrstan su spoj mladosti i iskustva te za sljedećih nekoliko godina se ne moraju brinuti. U klubu se odlično radi, to se vidi u mladim igračima kojih ima nekolicina, ali posebno je lijepo vidjeti kako stariji i iskusniji igrači bodre ove mlađe, kako s njima žive svaki dobiveni poen. To je ona lijepa strana sporta koju trebaju njegovati, a rezultati su vidljivi jako brzo. Naporan rad i upornost se uvijek isplate.

MOK Mursa – OK Opatija 3-0 (25-15 25-15 25-20)