Ok Poreč nastavlja gdje je prošle sezone stao

Objavljeno: Četvrtak, 23 Listopad 2014 22:32 Autor:

OK Poreč prošle je sezone postigao najveći uspjeh u svojoj 65 – godišnjoj povijesti. Redao je klub iz Istre uspjehe, osvojio Kup Hrvatske, treće mjesto u prvenstvu, igrao osminu finala Challenge Kupa, a juniorke su postala prvakinje Hrvatske.

Sam taj uspjeh dobiva još više na cijeni ako se zna da su se oslanjali na igrački kadar ponikao iz vlastite klupske škole odbojke. Pitanje je, postoji li uopće tako mali grad na svijetu poput Poreča, koji ima tako uspješan odbojkaški klub. 

- U ovu natjecateljsku sezonu seniorska ekipa OK Poreč krenula je znatno oslabljena odlaskom stožernih igračica, Laura Miloš otišla je u SAD, Marina Novosel prestala je igrati. Sanja Čizmić naše prošlogodišnje pojačanje također je otišla u SAD, dok je Lena Burilo morala zbog bolesti pauzirati do kraja mjeseca rujna, tako da je preskočila kompletne pripreme. Ekipi su pristupile dvije „domaće“ igračice, juniorska reprezentativka Natania Levak i Martina Račić koja je prethodne sezone nastupala za ekipu HAOK Mladost, te Vanessa Pahović kapetanica OK Poreč, koja je proteklu sezonu prosjedila na klupi zbog teške ozljede, ona praktički predstavlja veliko pojačanje za ekipu – promjene u sastavu u odnosu na lani izreferirao nam je pomoćni trener Poreča Zoran Jendrešić, potom se pojadao na probleme tijekom priprema:

- Same pripreme prošle su u dosta kaotično, prvenstveno zbog toga što većina igračica radi preko ljeta, tako da trener Stojaković - „Miki“ jednostavno niti na jednom treningu nije imao sve igračice, te su „pravi“ treninzi započeli tek krajem mjeseca rujna, a tome se mora dodati da se Martina Račić pridružila ekipi dva dana prije prvog kola i utakmice sa ŽOK Rovinjom.

Svi ti problemi nisu utjecali na rezultate OK Poreč. Prvenstvo su otvorili s dvije velike pobjede, prvo u derbiju protiv pojačanog Rovinja. Potom gostujućom pobjedom protiv OK Marina Kaštele, koja slovi kao najkvalitetnija ekipa ove sezone. Na tu utakmicu Porečanke su kasnile zbog kvara na autobusu, ona je čak i pomaknuta, a čekanje na autoputu da se nastavi put očito je dodatno ujedinilo Porečanke, koje su se s teškog gostovanja vratile bez izgubljenog seta.

- U utakmicu smo ušle i više nego raspoloženo, najvažnije je da smo pokazale karakter. Dolaskom Martine Račić vidi se da smo pojačali naše redove, ona je upotpunila jedno mjesto koje nam je bilo kritično. Nismo imali puno vremena za uigravanje zbog raznih obaveza drugih igračica, ali dobro smo se snašle. Tri boda u Kašteli nam puno znače i dobra su nam podloga za utakmicu protiv Mladosti – osvrnula se na pobjedu protiv Marine Kaštele Vedrana Jakšetić, tehničarka Poreča.

Derbi protiv zagrebačke Mladosti OK Poreč igra u nedjelju 26. listopada u 18 sati u SRC Veli Jože u Poreču. Dobrim igrama na startu prvenstva Porečanke su poslale najbolju pozivnicu navijačima da ih dođu podržati. Evo kako je taj susret najavila Vedrana Jakšetić:

- Igramo u našoj dvorani, pred domaćom publikom od koje očekujemo potpunu podršku. Igramo za pobjedu , razraditi ćemo taktiku,  nadamo se najboljem.

Autor: M.Gojak