OK Varaždin Volley ove je sezone spoj mladosti i iskusta

Objavljeno: Subota, 11 Listopad 2014 Autor:

OK Varaždin Volley novu prvenstvenu sezonu otvara gostovanjem kod OK Brod danas u Slavonskom Brodu. Varaždinci u novu sezonu kreću u pomlađenom sastavu, njihova ekipa biti će spoj isustva i mladosti.


U ovogodišnjem prijelaznom roku Varaždinu su pristupila četiri nova člana, uz tri povratnika. Ivan Šmitlehner, dolazi iz OK Croatia, reprezentativac Hrvatske u kadetskoj i juniorskoj selekciji. Iz OK Petrinja je pristigao Marko Abdulaj, igrač s iskustvom igranja Interlige s ekipom MOK Zagreb. Uz taj dvojac novi igrači varaždinskog prvoligaša su Ante Bingula i Vedran Obradović. Dva povratnika su Matija Ivančić prošle sezone igrač zagrebačke Mladosti, inače ponikao u OK Varaždin. Nakon povrede u ekipu se vraća i Marko Crkvenčić, ali ovoga puta kao trener. Vratio se i Vanja Rodina, tehničar koji je prije deset godina bio u varaždinskoj ekipi koja je osvojila naslov prvaka.
– Možemo biti optimisti. Ovim igračima je stalo do rezultata i kvalitetne igre. Ekipa je pokazala karakter, ima želju za napretkom i zajedničkim radom. Nakon nekoliko jačih utakmica moći će se ravnopravno nositi i s jačim ekipama. Stvaramo ekipu koje će za dvije godine sigurno ući u prvu jakosnu skupinu – dugoročni cilj OK Varaždin Volley iznio je predsjednik kluba, Damir Ivančić.
OK Varaždin Volley je prošlu sezonu završio na četvrtom mjestu skupine 2, dvije pozicije ispod one koja je vodila u play-off.
- Ovogodišnji osnovni cilj je ući u prve četiri ekipe druge jakosne skupine 1. Hrvatske odbojkaške lige. Ova sezona biti će debi za našeg novog trenera Marka Crkvenčića, koji je zbog ozljede prekinuo igračku karijeru i posvetio se trenerskom poslu. Što se tiče same lige ukupno najviše šansi za osvajanje naslova prvaka Hrvatske ima HAOK Mladost, a kvaliteta lige je ostala po prilici ista kao i prošle godine – zaključio je predsjednik OK Varaždin Volley.
Iskusniji dio ekipe predvodit će Spasoje Todorović, novi kapetan, te Filip Silić koji je tijekom ljeta osvojio naslov prvaka Hrvatske u odbojci na pijesku.Od perspektivnih mladih igrača treba izdvojiti one koji će biti u seniorskom sastavu a to su Luka Somođi juniorski reprezentaivac Hrvatske, Gabrijel Ivančić najbolji mladi tehničar Hrvatske, Renato Stanić, Ante i Filip Cecelja, Jakov Benjak te Filip Gomerčić i Marin Čilaš.
-Igramo sa željmo i velikim htijenjem, a svaku sljedeću utakmicu igrat ćemo kao da je finale svjetskog prvenstva. Svi koji dođu na naše susrete moći će gledati dobre odbojkaške utakmice u kojima svi ginemo na terenu. To su priijetili i gledatelji na dosadašnjim utakmicama i zato su nas nagradili pljeskom - naglasio je novi kapetan Varaždinaca Spasoje Todorović.
Inače, Varaždin je sezonu otvorio utakmicom kupa protiv Siska. Varaždinci su kod kuće pružili jak otpor ekipi koja nastupa u prvoj jakosnoj skupini. Poraženi su s 3:1 (25:19, 23:25, 25:19, 25:22), ali još vjeruju da za njih kup nije završena priča. Uzvrat u Sisku uz smanjenje pogrešaka u igri i bolji servis i prijem, neće biti baš formalnost.

                                                                                                                                                                                                                                                                    Autor: M.Gojak

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten