OK Varaždin Volley s najmlađom ekipom ostaje u najelitnijem rangu i sljedeće sezone

Objavljeno: Ponedjeljak, 23 Ožujak 2015 Autor:

Seniorski sastav OK Varaždin Volley i sljedeće sezone natjecat će se u 1. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi. Nakon posljednjeg kola 12. kola, u drugom dijelu natjecanja, u skupini 4 Varaždinci su sa 18 bodova osvojili drugo mjesto koje im omogućava natjecanje u najelitnijem rangu i sljedeće godine.

Ozbiljan je to rezultat kada se uzme u obzir da su Varaždinci u ovu sezonu ušli podmlađeni, te da su većinu utakmicu igrali sa dva kadeta i jednim juniorom na terenu. Tako su sa najmlađom ekipom u povijesti varaždinske odbojke odigrali prvoligašku sezonu i zadržali prvoligaški status. Najveći teret, sticajem okolnosti podnio je petnaestogodišnji Gabrijel Ivančić na mjestu tehničara. Na početku sezone bio je treći tehničar ali su zbog ozljeda i odustajanja od igre zbog studentskih obaveza odustala prva dva, tako da je tri četvrt sezone bio jedini. S obzirom da se uloga organizatora igre najčešće povjerava najstarijem i najiskusnijem igraču, treba pohvaliti talent, upornost i mirnoću mladog igrača. Svoje prvoligaško iskustvo i ove godine kalio je maturant Luka Somođi na poziciji primača, zatim Renato Stanić kao srednji bloker, te Filip Gomerčić, Marin Čilaš i drugi. Od starijih i iskusnijih igrača treba izdvojiti kapetana Spasoja Todorovića, koji je odigrao možda i najbolju sezonu u želji da svoje znanje na praktičan način prenese mladima. Zatim primači Vedran Obradović i Ivan Šmitlehner, te libero Matija Ivančić, koji su u igri učili mlade i pokušavali ispraviti njihove greške, te u obrani pokrivali puno više terena nego što bi im bila zadaća u nekoj drugoj ekipi. Na kraju sezone svoj doprinos dao je i Jurica Juren kao srednji bloker uz Brunu Modrića na istoj poziciji. Veliko je to bilo iskustvo za mlade igrače od kojih se mnogo očekuje u narednim sezonama.

Isto tako u trenerskom dijelu došlo je do promjena, odustalo se od dovođenja skupih trenera, tražili su se adekvatni stručnjaci u našem „bazenu“. Diplomirani kineziolog, nastavnik TZK Matija Ciglar prihvatio se tog posla i zajedno s ekipom učio je i razvijao se. Ostvareni rezultati govore mnogo o postignutom.

- Tekma u Zagrebu je bila specificna i jako zahtjevna,pogotovo za mlade igrace,gdje su opet stekli jedno veliko iskustvo ali i odigrali odgovorno i zrelo, te ostvarili potreban rezultat, što i nije baš lako na gostujućem terenu. - rekao je kapetan Spasoje Todorović. - Nama je trebao bod, što smo i ostvarili, zajedničkim trudom, maksimalnim zalaganjem i požrtvovnom igrom u ključnim trenucima. Svi su odradili svoj dio posla, ispoštivali dogovor iz svlačionice i na kraju,osvojili smo taj potrebni bod čime smo sačuvali prvoligaški status ,a domaćin, OK Croatia ,zbog istog tog rezultata napusta prvu ligu,i upravo radi toga je nas rezultat vrijedniji, jer smo ga ostvarili u njihovoj dvorani. Čestitam svim svojim suigračima i zahvaljujem se na svemu. Veliko hvala našim navijačima koji su nas je bodrili i bili uz nas. Bili su sjajni i jednako važni kao i mi u ostvarenju našeg zajedničkog rezultata. Nakon što smo osvojili potreban bod, rasterećeno smo i opušteno ušli u nastavak tekme, sa izmijenjenom postavom, gdje su svi igrači dobili ali i iskoristili svoju šansu. Izgubili smo 3:2 ali i s tim porazom smo pobjednici. Žao mi je domaćina, ali to je sport, netko je morao "izgubiti" prvoligaski status. Želim im brz povratak u prvoligaško društvo, jer to zaslužuju. Još jednom čestitam svim igračima, svim članovima kluba, upravi i gledateljima. - dodao je Todorović.

Naglasak na mlade i ovaj razvojni projekt u muškom dijelu kluba pozitivno je ocijenjen u Hrvatskom odbojkaškom savezu iz kojeg konstantno dobivamo riječi podrške. Ako se tome doda i zahuktali ženski pogon koji u seniorskoj konkurenciji po prvi puta u povijesti igra 1. B ligu te se nalazi u sredini prvenstvene ljestvice, sezona se već može proglasiti uspješnom.

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten