OKM Centrometal: Demant na tekst

Objavljeno: Ponedjeljak, 28 Prosinac 2015 16:18 Autor:

U redakciju je stiglo priopćenje iz OKM Centrometal na objavljeni tekst s utakmice sa OK Siskom naslova 'Incident u Nedelišću'

Na ovom portalu je objavljen tekst u kojem stoji da se na utakmici OKM Centrometal – OK Sisak dogodio incident u kojem su igrači Siska gađani staklenom bocom. Radi se o svjesno izrečenoj laži autora.
Na spomenutoj utakmici naša momčad je imala veliku podršku navijača pojačanu trubama i bubnjem. Navijanje je bilo korektno i do sredine četvrtog seta nije bilo ništa sporno. Čovjek koji je bubnjao koristio je palicu koja mu se polupala. Kako je htio nastaviti sa bubnjanjem uzeo je staklenku i njome nastavio. U jednom trenutku bubanj mu se izmaknuo, te mu se izmaknula i staklenka i pala mu pod noge, jasno na tribinu. Kako se nalazio u blizini ograde par sitnih dijelića je palo preko ruba tribine. Nitko nije bio ugrožen time. Redari su brzo počistili staklo na tribini i ispod. Kako se sve događalo za vrijeme time-outa nije niti trebalo doći do bilo kakvog zastoja. Od strane našeg kluba delegat je odmah obaviješten što se dogodilo. Utakmica je nastavljena i završena našom pobjedom 3:2. Gosti niti u jednom trenutku utakmice nisu ničime napadnuti , niti im se prijetilo, niti bilo što drugo. No od tog trenutka u četvrtom setu počela je njihova igra tobožnje ugroženosti. Stoga smo odmah nakon utakmice na Youtube stavili snimku cijele utakmice. Sporni detalj je na 1:51:10. Isto tako stavili smo i snimku od Streaming.hr koji su isto radili utakmicu.
Dalje je izrečena tvrdnja da se na tribini prodavao alkohol. Od kada smo se 2008. preselili u novu dvoranu naš klub nema organiziran šank i ne prodaje piće. Tako ni na utakmici sa Siskom. Istina je da je nekoliko navijača donijelo pivo iz kafića koji je u sklopu dvorane. Istina je i da je redarska služba to tolerirala. Prema zakonu postoji mogućnost da se dozvoli konzumacija pića koji sadrži do 6% alkohola. Pivo ima manje. Procjena redara je bila da dozvole tu konzumaciju s time da su cijelo vrijeme bili u blizini tih navijača. Pivo se konzumira i na nekim drugim sportskim priredbama gdje se okuplja veći broj gledatelja. Ne tvrdimo da su redari pravilno postupili. Ali radilo se poznatim osobama, nikakvim huliganima, koje niti u kojoj varijanti ne bi ugrozile tijek utakmice, a time niti klub koji podržavaju. Jasno da su time redari preuzeli rizik na sebe ako se što dogodi. No nije se dogodilo. Može netko o nama reći što god želi, o igračima i djelatnicima, ali navijači nikad u 20 godina kako klub nastupa u drugoj ili prvoj ligi nisu napravili nikakav incident. Nisu niti sada. Iako bi očito Sišćani željeli da jesu.
Činjenica je da je nama Sisak konkurent godinama. Ove godine i u borbi za prva tri mjesta. Da postoji i antagonizam. Očito je ovo način kako su oni zamislili nešto ušićariti. I da se događaj ne vidi na snimci tko bi nam sada vjerovao ? Moram ovdje reći i da ima igrača Siska koji su jasno rekli da se ništa nije dogodilo. Jasno da će ova situacija kao posljedicu imati to da više nećemo dozvoljavati apsolutno nikakvo piće i tu Sišćani ne trebaju „brinuti“. Kad slijedeći put dođu dočekat ćemo ih kao sportske prijatelje.
 
Držimo da ovakvo iznošenje laži u najmanju ruku nije korektno i ne doprinosi dobrim odnosima dva kluba. Nama kao klubu to ne bi palo na pamet. Nedugo smo imali gostovanje u ligi na kojem su domaći navijači upalili bengalke u prvom redu tribina do terena u tijeku utakmice. Nekoliko njih u roku par minuta. Uredno snimljeno na kameri. Utakmica nije niti prekinuta. Niti smo to tražili. Niti se izgovarali da je to „zasigurno ostavilo traga na našoj igri i koncentraciji za vrijeme napetog i zanimljivog susreta“. Do danas to nismo iznijeli u javnost. Odbojci treba publika, tamo gdje je ima ne ispadne uvijek sve idealno, no sport bez publike nema smisla.