OKM Centrometal na krilima bivših Mursaša do nove pobjede

Objavljeno: Nedjelja, 18 Listopad 2015 10:26 Autor:
Odbojkaši OKM Centrometala Odbojkaši OKM Centrometala

Iznimno važnu utakmicu dobili su odbojkaši Centrometala u Osijeku. Bio je to sraz dvaju protivnika koji su se u protekle dvije godine borili za treće ili četvrto mjesto u ligi. Općenito je dvorana u Osijeku bila teško osvojiva tvrđava za međimurske odbojkaše, ali očito ova sezona nosi bitne promjene. Zanimljivo da je u momčadi Centrometala zaigralo čak četiri bivša Mursaša (Prlić, Bogdanović, Ščerbakov i Čičković).

Centrometal je počeo u postavi Ščerbakov, Prlić, Bogdanović, Kurteš, Čičković, Palinkaš i libero Vuk. Za Osječane u početnoj postavi Kepčija, Suk, Jurić, Kolarić, Kristijan i Jurica Šućur i libero Oršolić.
Domaćini su puno bolje ušli u susret. Iako je prijem gostiju funkcionirao dobro, Centrometal nije pronalazio rješenja u napadu i Mursa je povela 5:0. Kasnije su poveli i sedam poena prednosti, no sredinom seta je samo 14:12. No tada dva lošija prijema Centrometala i domaći opet bježe na značajnu prednost koju povećavaju do kraja seta za konačnih i uvjerljivih 25:17.
Drugi set ekipe su izjednačene do 10:10. Tada se Centrometal nakon odličnih servisa Ščerbakova odlijepljuje na 15:10. Kao da je to bio prijelomni trenutak susreta jer nakon toga Centrometal dominira do kraja susreta. Drugi set pripao je Međimurcima 25:19.
U trećem setu od početka vodi Centrometal i kontrolira rezultat cijeli set. Bilo je
5:2, 10:7, 12:8, 20:15, sve do konačnih 25:20.
U četvrtom setu vodstvo Murse nije dugo trajalo. Nakon 5:2 za Osječane već sredinom seta Međimurci imaju pet poena prednosti i bez većih problema i ovaj set rješavaju u svoju korist 25:21.
U redovima Centrometala najbolji su bili prošlogodišnji igrači Murse Prlić (23) i Bogdanović (19). Odlično je odigrao i libero Vuk koji je nastupio umjesto odsutnog Posavca. Kurteš je jako loše ušao u susret, no drugu polovicu odigrao je na visini. Srednjaci Čičković i Palinkaš su bili solidni, a tehničar Ščerbakov je dobro razigravao svoje suigrače. Kod domaćih daleko najbolji Kepčija sa 24 poena koji ipak nije imao pratnju u svojim suigračima.
Gledano cijeli susret Mursa je bila bolja u bloku (11-9), no Centrometal je bio bolji u ostalim elementima odbojkaške igre, u napadu, na servisu (13-8) i prijemu (76%-67%).
Ovom pobjedom Centrometal je nakon dva kola sa maksimalnih šest bodova na prvom mjestu prvenstvene ljestvice. U slijedećem kolu slijedi nam pravi derbi u dvorani Aton. U Nedelišće dolazi aktualni četverostruki prvak Mladost Marina Kaštela. Utakmica se igra u subotu 24. listopada sa početkom u 19:00 sati. Ulaz je besplatan pa se očekuje velik broj gledatelja koji bi trebali pomoći črečanskim odbojkašima da se i nadalje zadrže na vrhu poretka prve lige.

MOK MURSA – OKM CENTROMETAL 1:3 (25:17, 19:25, 20:25, 21:25)
Osijek, dvorana Gradski vrt, gledatelja 100
Suci : Zamaklar (Belišće), Vinković (Vukovar)
Mursa : Kepčija 24, Kolarić 4, Suk 9, J.Šućur 3, Stipančić, Oršolić, Jurić 8, K.Šućur 11, Link, Stanković, Brčić, Marošević (trener Paun)
Centrometal : Čičković 6, Marciuš, Kurteš 8, Gotal, Juras, Vuk, Ščerbakov 5, Palinkaš 8, Prlić 23, Bogdanović 19, Prprović (trener Kovačić)