OKM Centrometal uvjerljivo protiv Rovinja

Objavljeno: Nedjelja, 19 Listopad 2014 08:36 Autor:

Odbojkaši Centrometala lagano su stigli do druge maksimalne pobjede u prvenstvu, te zadržali vodeću poziciju u ligi. Ovaj puta svladana je mlada momčad Rovinja. Rovinjani su u prošlom kolu slavili u Karlovcu, no ovaj puta se nisu mogli nositi sa jakom i iskusnom momčadi kakva je Centrometal.

Poveli su domaći 4:0, na tehničkom odmoru je 12:6. Kasnije je prednost samo povećavana za 25:14. Pred kraja seta u igru su ušli Karlo Novak i Puđa. Rovinjani su izvršili isto čak četiri zamjene.

I drugi set odmah Centrometal od početka radi prednost i ovaj puta do tehničkog odmora ima 12:7. Već je tu set odlučen pa do kraja slijede brojne promjene u ekipi Rovinja, njih čak pet, dok u domaćem sastavu opet ulazi Karlo Novak i po prvi puta šestnaestogodišnji Antonio Stanković koji as servisom završava set sa 25:15.

U trećem set je poravnato kod 7:7, potom opet Međimurci rade seriju i vode 14:9. Kao i prethodna dva seta slijede brojne promjene, kod Centrometala ulaze Ivan i Karlo Novak, Kopačević i Stanković, puno mijenja i Rovinj i u takvoj igri Centrometal opet lagano dobiva set sa 25:17.

Ukupno gledajući lagana pobjeda u sva tri seta puno boljih domaćina čija je početna postava u ranoj fazi rješila setove. Prijem je bio odličan, dobri svi elementi igre i u takvoj igri gosti nisu mogli uraditi ništa više.

U ostalim susretima Sisak je iznenađujuće pobjedio Mladost u Zagrebu sa 3:2, Mursa je teško dobila Rijeku vani sa 3:1, dok su Kaštelani lagano sa 3:0 odradili posao protiv Karlovca. Nakon dva kola Centrometal ima svih šest bodova, slijedi Kaštela sa izgubljenim jednim setom, dok je treća osječka Mursa sa 5 bodova. A upravo Osječani dočekuju Centrometal u trećem kolu u derbiju kola. Bit će to prvi teški ispit za odbojkaše međimurskog prvoligaša. 

OKM CENTROMETAL – OK ROVINJ  3:0 (14, 15, 17)

Dvorana NCG Aton, gledatelja 100
Suci : Milinović, Gvozden (oba Zagreb)

OKM Centrometal: Palinkaš, Antonio Čičković, Puđa, Gotal, Petran, Ivan Novak, Kopačević, Posavec, Kurteš, Karlo Novak, Stanković, Demirović (treneri Kirić i Kovačić)

OK Rovinj: Šimunić, Matej Čičković, Hrelja, Preden, Kuhar, Banko, Kocijan, Ilić, Peršić, Mostahinić, Matošević, Subotić (trener Markulin)

Autor: J. K.