Osijek 06 rutinski do bodova

Objavljeno: Nedjelja, 31 Siječanj 2016 Autor:
Osječanke su protiv Zadranki (plave) imale manjih komplikacija u drugom setu Osječanke su protiv Zadranki (plave) imale manjih komplikacija u drugom setu Foto: G. Mitić

Još jedna utakmica za odbojkašice s Drave u kojoj je i prije početka sve bilo poznato. Osijek 06 ništa nije prepustio slučaju, rutinski je stigao do pobjede protiv sastava koji je ipak pri dnu Skupine II.

Ipak, protiv Zadra smo gledali sličan scenarij kao i u prethodnom kolu protiv Rijeke CO. U dva seta, domaće su djelovalo poprilično rezervirano, na trenutke i uspavano, a onda je u trećem setu prava razlika u kvaliteti došla do izražaja.

- Nije prepotencija, ali teško je pronaći neke dodatne motive kada znaš da igraš protiv objektivno slabijeg protivnika. Ništa se neplanirano nije dogodilo, iako smo u drugom setu morali odigrati kvalitetniju završnicu da utakmica ne bi trajala više od tri seta. Ova utakmica trebala je poslužiti da minutažu dobiju sve igračice, ali nisam zadovoljan kako su one s klupe reagirale. Stoga sam u tim trenucima kada je Zadar prijetio, morao vratiti prvu postavu, da bi se izbjegle komplikacije - kaže trener Dario Fančović.

Moglo se dogoditi da domaće izgube set, Zadar je bio blizu, ali nakon toga su se stvari postavile na svoje mjesto. U trećem setu Osječanke su zaigrale u brzini više, a kada je tako, onda suparnice osvajaju poene na kapaljku. U trećem su ih skupile deset, stoga je jasno da je ova utakmica mogla i kraća trajati. No, poslužilo je ovih 70-ak minuta kao dobar trening za ono što slijedi. Za kraj, Osječanke čeka dvoboj kod Kaštele DC, gdje će se direktno odlučivati o pobjednicama Skupine II.

Autor: N.B.

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten