Pet dramatičnih setova u Vinkovcima

Objavljeno: Ponedjeljak, 30 Rujan 2013 Autor:
Osim prvog seta koje su Porečanke lako riješile u svoju korist svi drugi su se igrali na razliku. Gusto da gušće ne može biti. Mora se istaći da je vidljivo da su obje ekipe još u prilično neuigranoj fazi i tek u pripremama za početak prvenstva.

Nama je bilo zanimljivo gledati kako se u igri snalazi nova tehničarka, Osječanka Vedrana Jakšetić. Prema našem sudu, ali i prisutnih u dvorani ona je stvarno pojačanje u redovima ekipe Miodraka Stojakovića.
Prilično slabo su Porečanke igrale a od Lene Burilo se očekivalo mnogo više, a posebice od Laure Miloš, najiskusnije igračice gostujuće ekipe koje u prva dva seta nije bilo nigdje. A onda je počela igrati i doslovce se isticala u daljem tijeku igre. Još do prije dva tjedna bilo je najava da Vinkovčanke neće igrati ove godine. No, i oni vjerojatno tek poslaguju svoje redove. Dosta čudna kombinacija igre ali veseli igranje u postavi Dinke Kulić. U prvoj liniji igra srednjaka, a u drugom napada iz zone šest što je prilično zanimljiva kombinacija. No, treba istaći da Vinkovci nemaju libera što je ipak veliki hendikep.
Iskusna Željka Jovičić-Pelin standardno je dobra, ali nedovoljno iskoristiva. Bilježimo i nerezonske loše servise inaće jako dobre tehničarke Zrinke Tomić. Vjerojatno će Vinkovčanke do prvenstva popraviti te boljke, ali ipak odbojkaši u publici misle da im fali jedan srednjak i libero i da bi onda to bila odlična ekipa. Matea Rajković je inače bila libero a sada igra pucača što je ipak samo nužno rješenje. Ipak bi s Pelin na krajevima i novim srednjakom, te dobrim liberom kakvih ima ne angažiranih u Osijeku Cestorad bio na visini zadatka.

Autor: A. Sauer

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten