Pobjeda odbojkašica u Bilju, a derbi u subotu u Novoj Gradiški

Objavljeno: Ponedjeljak, 19 Ožujak 2012 16:05 Autor:

Odbojkašice Nove Gradiške gostovale su u Bilju i odigrale jednu uistinu dramatičnu utamicu jer su gubile u početna dva seta (0:2) , ali kasnije su smogle snage i uspjele pobijediti. Da je bilo, kako se očekivalo maksimalnih 3:0 ili 3:1 odbojkašice bi se sada našle već na četvrtom mjestu jer bi pretekle Marčanu, koja je u ovom kolu na domaćem terenu izgubila od Drenove. Sada su NG odbojkašice na diobi četvrtog i petog mjesta sa istim brojem bodova (26) .

No sve se to može promijeniti već u iduće kolu kada u subotu u Novu Gradišku (19 sati) dolazi izravni konkurent za to mjesto upravo Marčana. U slučaju pobjede, u što se svi uzdamo, djevojke OK Nova Gradiška zauzet će izvrsno četvrto mjesto, što je i cilj zadržati do kraja natjecanja. No, prije toga pogledajmo što je rekao trener Novogradiščanki, Damir Runjaš, o uzbudljivoj utakmici u Bilju.

- Mi smo u ovom kolu gostovali kod posljednje ekipe na tablici, ekipe Bilja u Bilju i pobijedili 3:2. Iako su svi očekivali puno lakši posao,upozoravao sam cijeli tjedan da nam neće biti nimalo lako što se na kraju i ostvarilo jer se domaćin bori za ostanak u ligi,a uz to ima vrlo dobru kvalitetnu ekipu koja je do sada imala velikih problema sa ozljedama i koja u ovoj sezoni,ne znam iz kojih razloga,nije do kraja - iskazala svoj ogromni potencijal jer u ekipi ima 6 - 7 igračica iz Osijeka od kojih su neke ranije,prijašnjih sezona, igrale u 1. ligi za ekipu Osijeka. Naime,u ovoj utakmici smo gubili sa 0:2 u setovima,ali na kraju smo svojom kvalitetom uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist na 3 : 2.