Pobjeda za skok na 5. mjesto

Objavljeno: Nedjelja, 13 Prosinac 2015 Autor:
Slavlje odbojkaša Gorice nakon pobjede Slavlje odbojkaša Gorice nakon pobjede
Nakon prošlotjednog poraza od Šibenika koji se nije trebao dogoditi, Goričani su tokom tjedna sabrali glave i odlučno ušli u jučerašnju utakmicu protiv MOK Mursa-Osijek. Rezultat od 3:0 (25:23, 25:19, 25:18) ponovno je pokazao da Goričanima nije problem igrati na gostujućem terenu.

Nakon odigranih svih utakmica u 10. kolu OK Gorica zauzela je 5. mjesto na tablici u prvoj skupini 1.A Nacionalne odbojkaške lige. Bojan Janjanin, koji je dan prije utakmice diplomirao na Geodetskom fakultetu u Zagrebu, odmah je demantirao da je prošlotjedna utakmica debakl: „Ove četiri ekipe koje će završiti u drugoj skupini prvog doma su sve vrlo blizu i svašta se može dogoditi, što se i pokazalo. Razlog tomu što smo ovu utakmicu puno drugačije izgledali nego sa Šibenikom je taj što smo se odlučili opustiti i uživati u igri te smo ušli odlučno i samopouzdano u svaki poen i niti u jednom trenutku nije bilo upitno hoćemo li dati sve od sebe ili ne.“ Tako je i bilo. Goričani su u svakom poenu bili na 100%, ako ne i na više, i jednostavno nisu dali Osječanima priliku da se razigraju. No, Mursa nije bilo kakav klub koji će se u startu predati, što je rezultat i pokazivao.

Izvrsnu igru pružio je libero gostujuće ekipe, Domagoj Burčul, koji nije bio na prethodne dvije utakmice za OK Goricu: Zbog fakultetskih obaveza i puta nisam bio na raspolaganju protekla 2 tjedna, a nedostatak treninga sigurno utječe na kvalitetu igre. Mogu reći da sam zadovoljan igrom u Osijeku, ali prostora za napredak ne nedostaje“ te nadodaje kako su pogreške u igri doveli na minimum: „Protiv Murse je presudila odlučnost u napadu i izvrsna igra u bloku i obrani cijele momčadi, a to posebno veseli. Uspijevali smo neutralizirati vlastite pogreške, izvući jedan drugoga kad je trebalo te držati pozitivnu energiju u terenu.“ Usprkos svemu tome, Osječani su držali priključak sve do same završnice seta kada Goričani snalažljivim odlukama u napadu osvajaju set s minimalnom prednošću. Trener Marušić, vođen prošlotjednim iskustvom, govorio je igračima da utakmica nije ni blizu gotova te da trebaju ostat smireni i nastaviti igrati svoju igru.

„Utakmicu smo otvorili s dobrim servisom i na početku se uspjeli odvojit malo i onda tu distancu održavat tokom cijele utakmice. Vršili smo konstantan pritisak na njihov prijem i nismo im dali niti jedan lagan poen“ rekao je Janjanin. Takva igra je urodila plodom jer u drugom setu Goričani na tehnički time-out odlaze s 8 poena prednosti te kao što je Bojan rekao, prednost uspjevaju zadržat do kraja seta bez velikih pomutnji. I u trećem setu igrači OK Gorice se nisu opuštali, štoviše, bili su još nabrijaniji nego na početku utakmice, dok su domaći igrači sve više i više padali u igri.

Odlika Gorice je zasigurno timski duh, što u terenu, što van njega, a to je potvrdio i Burčul: „Ova pobjeda je rezultat izuzetno dobre timske igre, tako da smatram da ne bi bilo pošteno nekoga posebno izdvajati. Ukoliko uspijemo održati ovakvu borbenost u nastavku sezone rezultat sigurno neće izostati.“ I upravo ih je taj timski duh vodio do same pobjede, a i nakon nje kada su proslavili zasluženu pobjedu i Janjaninovu diplomu koji je za kraj iskomentirao: „Naš blok je funkcionirao odlično, a ono što je prošlo blok smo uspjeli uhvatiti u obrani. Ginuli smo za svakom loptom i na taj način isprovocirali sreću te tako osvojili neke poene koje možda i nismo trebali. Svi su bili maksimalno angažirani i disali smo kao jedan te su kao nagrada stigla nova 3 boda. Što se tiče plana za dalje, trebamo skupit glave za ovu mini ligu i probati izvući što je više bodova i odigrati što bolje utakmice te na taj način probati ostati u gornjoj skupini 1.A nacionalne odbojkaške lige.“

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten