Pobjede na domaćem terenu za korak bliže osvajanju Prvenstva

Objavljeno: Nedjelja, 17 Travanj 2016 21:23 Autor:
Počela je nova faza završnice prvenstva, što znači da i Mladostašice i Mladostaši kreću utakmicom kod kuće. Lakše, a pokazalo se i plodonosno.

Mladostaši su, tradicionalno, zaigrali u ranijem terminu. Centrometal, težak protivnik kojeg je zagrebačka ekipa uglavnom dobivala na domaćem terenu. Većeg iznenađenja nije bilo ni ovoga puta. Odlično u utakmicu kreću Mladostaši, apsolutno dominiraju prva dva seta (25:16, 25:15) i sve se čini da će ovo biti još jedna domaća pobjeda u tri seta. No, kako se domaća ekipa malo opustila, Centrometal je uvidio svoju šansu, pa je treći set, nakon serije nekoliko odličnih servisa s gostujuće strane, otišao ekipi iz Črečana (20:25). Četvrti se set pokazao ponešto napetim, izjednačena igra gotovo do polovine seta, a potom domaća ekipa uzlazno završava utakmicu (25:19). Zagrebaši sad broje prvu pobjedu u polufinalnom nizu, a hoće li biti dovoljno motivirani da na gostovanju ovog četvrtka postignu i drugu pobjedu, vidjet ćemo od 19 sati.

Pobjedom i to prvom u finalnom nizu, subotu su uljepšale i Mladostašice. One su na teren izašle nakon svojih klupskih kolega, spremne pokazati što mogu i znaju. I svoju su dominaciju pokazale. Ipak, nije sve krenulo glatko, jer prvi su set domaće igračice protiv Porečanki dobile na razliku (27:25). U drugom se setu (25:14) činilo kako su Mladostašice konačno slomile otpor ekipe s kojom su snage odmjerile i prošle sezone u finalu. No teći se opet pokazao kao izazov i opet je riješena pobjeda na razliku (28:26). Unatoč glatkih 3:0, Zagrebašice u Rovinj, ove srijede ipak trebaju otići s oprezom. No, već je pobjeda u prvoj finalnoj utakmici odličan znak ako se uzme da je prošle godine finalna serija krenula slavljem Porečanki u Zagrebu. Utakmica u Poreču u srijedu počinje u 19 i 30.

Dodajmo i vijest da je OK Mladost marina Kaštela pomalo očekivano svladala Mursu, pa su i oni pokazali kako žestoko hrle ka finalu.

N.R.