Pobjedom protiv Makedonije odbojkaši potvrdili drugu poziciju

Objavljeno: Nedjelja, 09 Rujan 2012 11:15 Autor:
Reprezentacija Hrvatske Reprezentacija Hrvatske Foto: hrsport.hr
Nakon što su odbojkašice nastup na prvom kvalifikacijskom turniru završile s dvije pobjede i jednim porazom isti rezultat su ostvarili i odbojkaši u Beču.

Nakon što su odbojkašice nastup na prvom kvalifikacijskom turniru završile s dvije pobjede i jednim porazom isti rezultat su ostvarili i odbojkaši u Beču.

Hrvatska - Makedonija 3-0 (25:22, 25:19, 28:26)

Kvalifikacije za EP 2013., 1. turnir skupine C, Beč

Hrvatska: Žukovski 7, Sabljak, Galić 4, Nojić, Omrčen 15, Raić, Vulin 4, Osmokrović, Kovačević, Zimakijević, Sikirić 4 i Mihalj 4.
Izbornik: Igor Šimunčić

Makedonija: Angelovski, Josifov 7, Gjorgiev 7, Milev 2, Despotovski 3, Milkov 1, Simovski 7, Mitev, Georgievski, Nikolov 2 i Karanovik.
Izbornik: Aleksandar Taševski

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija savladala je Makedoniju s 3:0 i na taj način došla do svoje druge pobjede u sklopu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

Uoči susreta svi reprezentativci su isticali da je Hrvatska bolja od Makedonije i ako odigraju maksimalno koncentrirano da većih problema ne bi trebalo biti. Hrvatska je od početka nametnula svoj ritam koji je održavala do kraja susreta, te je unatoč manjim problemima u trećem setu došla do sigurne pobjede rezultatom 3:0.

Hrvatsku reprezentaciju s 15 poena je predvodio kapetan Igor Omrčen dok u poraženoj reprezentaciji niti jedan igrač nije ostvario dvoznamenkasti broj poena.

Svoju borbu za jedno od prva dva mjesta u skupini izabranici trenera Igora Šimunčića nastavljaju u petak, 14. rujna kada će u Češkoj početi drugi kvalifikacijski turnir.

"Mislim da smo danas pokazali najbolju i najkonstantniju igru. Bilo je padova, ali su danas te oscilacije bila najmanje. U pripremi utakmice sam od igrača tražio maksimalnu koncentriraju jer je tijelo bilo umorno i greške su se morale događati," izjavio je izbornik za agenciju Priprema, pozor, sad.

"Od početka kvalifikacija gledamo samo idućeg suparnika i već sada se okrećemo novom dvoboju protiv Makedonije i uopće ne razmišljam o eventualnom dvoboju s Češkom za prvo mjesto. Ja sam stalno govorio da ćemo na drugom turniru pokazati bolju odbojku i uvjeren sam da će tako i biti," zaključio je.

Autor: Ante Dubravac