Počele završne pripreme ponajboljih juniora i juniorki uoči kvalifikacijskog turnira za odlazak na Europsko prvenstvo

Objavljeno: Srijeda, 23 Ožujak 2016 Autor:
Počele završne pripreme ponajboljih juniora i juniorki uoči kvalifikacijskog turnira za odlazak na Europsko prvenstvo Foto: HOS

Ponajbolje juniorke i juniori Hrvatske okupili su se u Rovinju započevši završni krug priprema uoči kvalifikacijskog turnira za odlazak na Europsko prvenstvo od 31.3. do 3.4. ove godine u sportskoj dvorani Gimnasium u Rovinju.
Naše ekipe trenirat će dva puta dnevno, te u sklopu priprema sudjelovati i na jakom međunarodnom turniru u Pordenoneu u  Italiji.

Osvrčući se na naše suparnike, Frane Žanić, direktor svih reprezentacija HOS-a je izjavio: '' Od juniora očekujemo da se bore za drugo mjesto, jer mislimo da je Rusija teško prolazna, ali Izrael i Rumunjska su nam protivnici po mjeri.“

Juniorke jurišaju na drugo mjesto

Žensku juniorsku reprezentaciju je inače početkom godine preuzela Marija Anzulović, proslavljena hrvatska odbojkašica i trenerica čiji dolazak na tu zahtjevnu poziciju treba dodatno osnažiti rad sa juniorkama na koje HOS računa da u dogledno vrijeme postupno zamijene sadašnje diljem svijeta dokazane i proslavljene seniorke.

''Za juniorke je sve ispod drugog mjesta neuspjeh. Mislimo da u jednoj utakmici možemo dobiti i reprezentaciju Turske, koja je s tim uzrastom četvrta u Europi. Naš krajnji cilj je s juniorkama otići na Europsko prvenstvo. Za uspjeh, koji određuje reputaciju i značaj hrvatske odbojke u međunarodnim razmjerima potrebna je još intenzivnija i kvalitetnija suradnja klupskih i reprezentativnih stručnih vodstava na način da igračice i igrači te njihovi treneri slijede jedinstvena trenerska usmjerenja što se priprema i igre tiče. Samo tako na dobitku će biti i klubovi i hrvatska reprezentativna odbojka. “- izjavio je Frane Žanić za portal Sport-HR.

Širi osvrt na sve što očekuje hrvatsku odbojku u narednom razdoblju možete  pročitati u Žanićevom intervju na portalu Sport – HR : http://sport-hr.com/frane-zanic-svi-moramo-puhati-u-isto-jedro/

Prvoplasirane ekipe s turnira u Rovinju idu direktno na Europsko prvenstvo, a drugoplasirane očekuje treći krug kvalifikacija u srpnju ove godine.

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten