Poen do pobjede protiv Centrometala

Objavljeno: Ponedjeljak, 01 Veljača 2016 Autor:

U utakmici 13. kola, koja niti jednoj momčadi ne donosi važne bodove za daljnji tijek natjecanja, gledatelji u gradskoj dvorani mogli su uživati u bespoštednoj borbi te napetoj i zanimljivoj utakmici. Samo jedan poen dijelio je Goričke igrače od pobjede nad treće plasiranom momčadi u dosadašnjem dijelu prvenstva.

U potpuno izjednačenoj utakmici, u kojoj je samo prvi set osvojen s većom razlikom, gosti iz Centrometala odnose kući dva boda dok jedan bod ostaje u Gorici. U lutriji petog seta sretnije i spretnije prošli su gosti koji su pobjedu odnijeli rezultatom 14:16 u petom setu (14:25, 25:23, 25:23, 22:25, 14:16).
Početak utakmice rezultatski je nagoviještao laka tri boda Centrometala. Prvi set su obilježili vrlo jaki skok servisi gostujuće momčadi (Prlić, Bogdanović i Kurteš) koji su Goričane ostavljali bespomoćnima. „Nismo dobro otvorili utakmicu i to prvenstveno na prijemu. Što je najgore, na svaki naš pokušaj povratka u igru, dečki iz Črečana su odgovorili još jačim servisima i doslovce nas u nekoliko navrata razbili na prijemu. Kad na to dodamo i naše dvije ili tri greške rezultat ni ne može biti drugačiji.“ prokomentirao je Dumbović, ujedno i tajnik kluba, koji je kasnije u trećem setu na srednjem blokeru zamijenio Cotu koji je nažalost morao napustiti teren zbog ozljede gležnja pri „krivom“ doskoku.
Drugi set Goričani otvaraju mnogo bolje te uz jednu izmjenu (Šulc ulazi umjesto Oreškovića na mjesto primača) podižu, osim prijema,  kompletnu igru u obrani i bloku na jednu višu razinu. Iako je cijelo vrijeme gost bio u blagoj prednosti, krajem seta dobrim servisima te izvanrednom igrom u bloku i napadu starijeg Oreškovića, Gorica s minimalnom prednosti uzima set.
U trećem setu Gorica uspijeva i zaostatak od pet poena (16:21) okrenuti u svoju korist te ući u napetu završnicu. Umjesto kapetana Skorina, u igru je nakon polovice seta ušao Silić. Najviši blok na terenu (Silić Orešković) nekoliko je puta zaustavio gostujuće napade te i ovaj set, kao i prethodni, završava rezultatom 25:23 za Goricu. Uz sada već osvojeni bod domaćini su kompletnom igrom apsolutno dokazali da je igra iz prvog seta daleko od onoga što krasi ovu momčad.
Očito zadovoljan Silićevom igrom, Marušić ga stavlja od početka četvrtog seta u igri no ovaj puta umjesto Janjanina, na mjesto primača. Set gotovo identičan drugome, osim što Centrometal ne dopušta Gorici preokret u samoj završnici te s tri poena prednosti odnosi set. „Zadovoljan sam našom igrom od drugog do posljednjeg seta, ovo nam je tek druga utakmica u novom izdanju, ali se vidi velik napredak u igri u odnosu na utakmicu protiv Siska. Cilj nam je biti u samom vrhu hrvatske odbojke, a ako nastavimo ovim tempom to bi se uskoro moglo i ostvariti jer u odnosu na početak sezone imamo dosta širi igrački kadar te posljedično tome ono najvažnije, i kvalitetnije treninge“.
Posljednji set, koji vrlo često zbog teškog nadoknađivanja izgubljenih poena odlazi na stranu momčadi koja je set bolje otvorila, bolje otvara gostujuća momčad. Sredinom seta u igru ponovno ulazi Orešković (umjesto Šulca) i u završnici seta domaćini servisom kapetana sustižu, i prestižu goste. „Na meč loptu, pri rezultatu 14:13, Skorin je riskirao dobrim servisom koji odlazi samo dvadesetak centimetara u out. Centrometal je iskusna momčad koja je odmah iskoristila pruženu priliku te s jednim izvrsnim servisom Bogdanovića i blokom Kurteša odnijela nam pobjedu ispred nosa.“ Za kraj, Dumbović je prokomentirao utakmicu koja niti jednoj momčadi za nastavak natjecanja ne donosi bodove s obzirom da je Centrometal u gornjoj a Gorica u donjoj skupini: „Iako bodovno od ove utakmice nemamo koristi za nastavak sezone, i mi i oni, pokazali smo da ozbiljno krećemo u nastavak sezone i ostvarivanje što bolje pozicije na tablici za „play off“. Mislim da svakako možemo biti zadovoljni našom igrom, osim u prvom setu, kojom smo pokazali koliko možemo. Sljedeći vikend gostujemo na Savi a onda, bez predaha, sa Šibenikom, Mursom i Rovinjom krećemo u bespoštednu borbu za peto i šesto mjesto na tablici.“

OK Gorica: D. Jozić, M. Bičvić, I. Šulc, F. Silić, D. Cota, M. Martinko, F. Dumbović, J. Skorin (C), B. Janjanin, D. Burčul (L), M. Orešković, I. Orešković,  trener: Jurica Marušić

OKM Centrometal: A. Čičković, I. Kurteš, K. Gotal, A. Juras, D. Vuk (L), N. Ščerbakov, M. Palinkaš, T. Posavec (L), A. Stanković, K. Prlić (C), D. Bogdanović, L. Prprović, trener: Aleksandar Kovačić

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten