Poraz Gorice na samom startu prvenstva

Objavljeno: Ponedjeljak, 12 Listopad 2015 22:09 Autor:

Baš kao i vremenska prognoza prošlog vikenda, ni OK Gorici vikend neće ostati baš u lijepom sjećanju. Na startu sezone, na domaćem terenu upisan je porez. Rovinj je bio bolji od Goričana  i kući odnio 3 boda rezultatom 3:1 u setovima 16:25, 25:23, 22:25, 17:25).

U prvom setu momčad je djelovala uspavano i pomalo usporeno. Prijem s obranom nije jednostavno funkcionirao kako smo navikli, a niti realizacija napada nije bila bajna. Gosti su objeručke ugrabili priliku i uzeli vrlo brzo set. Drugi set – druga priča. Momčad se probudila i kroz cijeli set igralo se „na nož“ i niti jedna momčad nije ostvarila osjetnu prednost. Mirnijom završnicom i fantastičnim blokom za kraj seta Gorica uzima set s 25:23 i utakmica je opet na „početku“.

Treći set nastavio se u tonu drugoga: Vincek i Čičković uglavnom su nosili goste i u izjednačenom setu najviše glavobolje zadavali domaćinu. S druge pak strane, napad Gorice djelovao je malo raznovrsnije. U samoj završnici seta, kapetan domaćina Skorin izlazi zbog bola u koljenu s terena i Rovinj spletom spretnih i sretnih okolnosti dobiva set.

U posljednjem setu prijem je bio na nešto lošijoj razini nego u prva tri seta i Gorica jednostavno nije našla pravi odgovor na igru Rovinja.

Trener, Jurica Marušić, nakon prve ligaške utakmice dao je i svoj prvi službeni komentar s velikogoričke trenerske pozicije: Rovinj je momčad koja je, realno gledajući, u dosta toga ispred nas. Počevši od one najveće prednosti, a to su financijske mogućnosti i termina za treninge pa sve do iskustva igranja na ovom rangu natjecanja. Da bi se s takvom jednom momčadi nosili, i pobijedili je, mora nam se svima sve posložiti, a to u ovoj utakmici nije bio slučaj. U prvom setu smo, malo impresionirani svime i možda zbog prevelike želje da se odmah dokažemo ušli loše u utakmicu te bez prevelike borbe izgubili set. U drugom i trećem setu smo se konsolidirali: drugi dobili, treći bili u egalu, ali na kraju ipak izgubili. U četvrtom je uslijedio pad u igri, uzrokovan padom u snazi, ali i izlaskom najboljeg igrača nakon što je osjetio bol u koljenu. Sve u svemu, Rovinj je, uzevši sve u obzir, ipak kvalitetniji od nas i da bi takvog protivnika pobijedili moramo svi biti na svom maksimumu ili vrlo blizu njega.

Unatoč porazu, trenerov pogled usmjeren je prema ostatku sezone i idućem protivniku: Optimističan sam jer smo, u utakmici koja je sad iza nas, i u izdanju koje je ispod našeg optimuma s protivnikom se nosili dobar dio utakmice. Sljedeći vikend igramo na Baldekinu protiv Šibenčana koji su, iz prošle sezone, dobro poznati mojoj momčadi. Na toj utakmici, a i u svim nadolazećim, moramo biti ipak na višem nivou nego što smo bili na ovoj utakmici.

Sljedeći vikend Gorica gostuje u Šibeniku (subota, 17. 10. 2015., u 16 sati).