Poreč došao do zlata vrijedne pobjede u Zagrebu

Objavljeno: Srijeda, 15 Travanj 2015 Autor:

Prvu utakmicu finalne serije 1. HOL za odbojkašice dobio je Poreč. Kao gošće su Porečanke bile bolje od zagrebačke Mladosti, pobjedom su stigle do 1-0 u finalnoj seriji koja se igra do tri pobjede.

Početak utakmice i prvi set pripao je Mladosti, koja ga je dobila na razliku. Drugi set bolje su otvorile odbojkašice Poreča, uglavnom vodile da bi Mladost stigla njihovih 22:19 i pretvorila ih u 22:22. Završnicu tog drugog seta bolje je odigrao Poreč i zasluženo stigao do poravnanja. U trećem setu, slična priča kao u drugom, u rasplet se ulazi s 22:22, a Poreč je ponovno mirniji u završnici, te stiže do prednosti od 2:1. Četvrti set donio je najmanje drame, Poreč ga je predvođen Račić, koja je povukla kada je trebalo dobio s 25:21.

Nakon utakmice ostaje dojam da su Porečanke u utakmicu ušle s više žara i želje za pobjedom. Borbenošću su nadoknadile izostanak Jakšetić, Žužić i Sučić, te poduži spisak igračica koje su od ranije van stroja. Izostanci kod Poreča možda su malo i uspavali Mladostašice, koje nisu bile prave i dosta su griješile. Sve u svemu prava uzbuđenja se tek očekuju, druga finalna utakmica igra se već u subotu u 20 sati u Poreču.

- Odigrali smo jednu od lošijih utakmica ove sezone, želja za pobjedom nije bila upitna, ali nismo se držali dogovorene taktike, jednostavno smo radile previše neforsiranih grešaka, i nije ni čudno da je Poreč to kaznio. Ipak, ekipa je mlada, oscilacije u igri su normalne, treba naučiti iz ovih grešaka i u subotu u Poreču pokazati da možemo puno bolje od ovog danas - rekla je nakon utakmice srednja blokerica Mladosti Tamara Sušić.

Iz redova Poreča izjavu je dala Rene Sain, libero:

- Nismo došle u punom sastavu, nedostajale su nam dvije bitne igračice, Žužić i Jakšetić, a uz njih i Sučić. Dobro smo počele utakmicu, vjerujem da je većina mislila da će Mladost pobijediti, ali to je za nas bio motiv više. Ćosić i Rupčić koje su danas igrale u prvoj postavi umjesto Žužić i Jakšetić su odigrale jako dobru i korektnu utakmicu, a mi ostale smo im pomagale u tom. Davale smo sebi međusobno podršku, a imali smo je i od naših trenera i publike. Bilo je tu puno pozitivne energije i želje za pobjedom, koja se na kraju i dogodila. Nadamo se da ćemo i drugu utakmicu odigrati borbeno i dobro, te da ćemo pobijediti, pogotovo jer igramo na domaćem terenu, te se nadamo punoj dvorani.

HAOK MLADOST-ŽOK POREČ 1:3

(26:24, 22:25, 22:25, 21:25)

ZAGREB: Dom odbojke „ GLEDATELJA: 250

SUCI: Bruno MUHA i Bojan BARDIĆ (obojica Osijek)

DELEGAT: Zdravko HRANIĆ (Zagreb)

HAOK MLADOST: Čulo, Perić, Josipović, Jularić, Luketić, Sušić, Božičević, Deak, Žmire, Uzelac, Vugec, Jurišić

TRENER: Edo KLEIN

ŽOK POREČ: Ćosić, Sain, Zahirović, Levak, Duspara, Račić, Burilo, Rupčić, Sliško i Novosel

TRENER: Miodrag STOJAKOVIĆ

Autor: M.Gojak

Napiši komentar

Obavezno upišite sve potrebne podatke, označene zvjezdicom (*). HTML kôd nije dopušten